Denilho Cleonise tekent ondanks interesse van Sporting in Eredivisie
Dinsdag, 27 juli 2021 om 19:52 • Jeroen van PoppelLaatste update: 19:55

Denilho Cleonise gaat een contract ondertekenen bij FC Twente, zo is de verwachting van Jan Streuer. De technisch directeur van de Tukkers laat aan TC Tubantia weten dat de transfervrije komst van de negentienjarige aanvaller, die sinds begin juli al meetraint bij de club, binnen enkele dagen wordt afgerond. Daarnaast blijft FC Twente zoeken naar een nieuwe rechtsbuiten én een creatieve nummer tien.

Cleonise liet begin juli aan Voetbalzone weten dat hij ook in de belangstelling stond van buitenlandse clubs. "VfB Stuttgart is concreet en ik heb ook een uitnodiging gehad van Sporting Portugal, maar dat heb ik even moeten verplaatsen", aldus de aanvaller, die op zeventienjarige leeftijd van Ajax naar Genoa ging. "Ik zie wel wat er concreet op mijn pad komt en dan ga ik overleggen met mijn ouders en de mensen die om me heen staan om te kijken wat het beste voor me is." Nu staat hij dus op het punt om te tekenen bij FC Twente, al onderhandelen de partijen nog over de contractduur.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Denilho Cleonise: 'Al met al is het een goede tijd geweest bij Genoa'

Begin juli vertelde Denilho Cleonise aan Voetbalzone over zijn nu al turbulente voetballoopbaan.Lees artikel

Voor FC Twente komt Cleonise als een welkome aanvulling op de selectie, daar de club Virgil Misidjan en Jody Lukoki langdurig moet missen door zware blessures. Streuer blijft ondanks de aanstaande komst van Cleonise op zoek naar een nieuwe rechtsbuiten en ook een extra aanvallende middenvelder is gewenst. "Maar we gaan niets overhaasts doen", zegt Streuer. "Luka Ilic en Jesse Bosch kunnen daar ook spelen. De nieuwe speler moet beter zijn dan wat we al in huis hebben, anders heeft het geen zin. We willen iemand die meteen iets toevoegt aan ons spel en voor goals en assists zorgt. Maar dat is niet makkelijk, want iedereen is op zoek naar zo'n type speler."

FC Twente kijkt voor een dergelijke aanwinst vooral naar spelers die buiten de boot vallen bij topclubs. Eerder informeerden de Tukkers bij Ajax naar Jurgen Ekkelenkamp, maar de Amsterdammers hapten niet toe. Ook op de rechtsbackpositie kan Twente nog versterking gebruiken. Daarvoor werd Giovanni Troupée transfervrij overgenomen van FC Utrecht, maar daarachter zit alleen de jonge Luca Everink.

 
Eredivisie
 
FC Twente
 
Denilho Cleonise

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties