'Koeman zet persoonlijk streep door komst tweetal naar Barcelona'
Woensdag, 28 juli 2021 om 10:51 • Rian Rosendaal

Ronald Koeman ziet er weinig heil in om de selectie van Barcelona te versterken met Renato Sanches en Cristian Romero, zo weet RAC1 woensdag te onthullen. De trainer van de Catalaanse grootmacht staat niet onwelwillend tegenover inkomende transfers, maar dan moeten het wel echte versterkingen zijn die daadwerkelijk wat toevoegen. Eerder deze transferperiode haalde Koeman Memphis Depay, Sergio Agüero, Eric García en Emerson Roybal naar het Camp Nou.

Onlangs kwam in de Spaanse media naar buiten naar Barcelona naar alternatieven kijkt, mocht een ruildeal tussen Antoine Griezmann en Saúl Ñiguez niet van de grond komen. AS schoof gelijk Sanches naar voren, omdat de middenvelder van Lille OSC fysiek sterk en dynamisch is en een goed schot in de benen heeft, eigenschappen die Koeman wel bevallen. Volgens RAC1 echter is de Nederlandse coach niet van plan om de portemonnee te trekken voor de middenvelder die in 2016 door Tuttosport nog werd uitgeroepen tot Golden Boy. Er is schijnbaar twijfel of Sanches het ook in de absolute top van Europa kan waarmaken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: ‘Topkandidaat voor opvolging Koeman kan contract eenzijdig opzeggen’ | Koeman leest alleen statement voor en breekt persconferentie af

'Barcelona wil Golden Boy van 2016 huren met verplichte optie tot koop'

De middenvelder van Lille OSC leek onlangs nog een serieuze optie te zijn voor Barcelona.Lees artikel

Koeman vindt naar verluidt dat ook Romero niet in het profiel van een typische Barcelona-speler past. De trainer beschikt in de achterhoede al over soortgelijke spelers als Gerard Piqué, Clément Lenglet, Ronald Araújo, Óscar Mingueza, Samuel Umtiti en García. Romero heeft zich na een sterk seizoen bij Atalanta ook in de kijker gespeeld van Tottenham, dat een eerste bod van 45 miljoen euro op de verdediger zag worden afgewezen. De Italiaanse club verlangt naar verluidt minstens 55 miljoen euro voor de Argentijnse mandekker, die onlangs de Copa América veroverde.

De afwijzing van Koeman betekent overigens niet dat Barcelona definitief klaar is op de zomerse transfermarkt. De Barcelona-trainer wil nog steeds heel graag een middenvelder aan zijn selectie toevoegen, al zijn de mogelijkheden op financieel gebied momenteel beperkt. Depay, Agüero, en García beschikten bij hun vorige club over een aflopend contract en konden daardoor transfervrij worden aangetrokken door Barcelona. De transfermarkt in LaLiga is tot 31 augustus geopend.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Ronald Koeman
 
Cristian Romero

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties