Davy Klaassen vertelt hoe hij Steven Berghuis overtuigde naar Ajax te gaan
Zaterdag, 31 juli 2021 om 11:57 • Mart van MourikLaatste update: 06:59

Davy Klaassen heeft vrijdag de rol besproken die hij bekleedt bij Ajax. In gesprek met Ajax TV blikt de middenvelder vooruit op komend seizoen, vertelt hij hoe hij de 'nieuwe generatie' bij de hand neemt en bespreekt hij de wijze waarop hij Steven Berghuis overhaalde de overstap naar Ajax te maken.

Tijdens het EK 2020 was Klaassen één van de namen die er bij Berghuis op aandrong om de transfer naar Ajax te maken, zo vertelt hij. "We hebben er veel geintjes over gemaakt en we hebben hem geprobeerd over te halen hier te krijgen. Op een gegeven moment werd het zo concreet dat hij ook wilde weten hoe het bij ons gaat en hoe we dingen doen", vertelt de middenvelder, die bewust veel informatie uitwisselde om een helder verwachtingspatroon te schetsen voor de voormalig Feyenoorder.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Ten Hag: ‘Ik vond hem de beste verdediger van Jong Oranje op het EK’ | ‘Spelers bij Ajax waarderen hem en hij is al snel echt iemand aan het worden’

"Ik denk dat als je een keuze maakt voor een club, dat je dan geen betere informatie kan krijgen dan van de spelers zelf. Een directeur of een trainer kan je alles vertellen, maar uiteindelijk luister je het meest naar de spelers. Als hij wat vroeg, stonden we klaar voor hem. We zijn blij dat het rond is en dat hij hier is", aldus Klaassen. Laatstgenoemde geeft in het video-item tevens te kennen dat hij een belangrijke rol speelt bij het begeleiden van jeugdspelers.

"Kijk, alles gaat dan op een hoger tempo", blikt de inmiddels 28-jarige Klaassen terug op zijn eerste maanden bij de A-selectie. "Je moet tot je limiet gaan. Dan lig je elke dag dood op bed. Het is echt trainen, trainen en slapen. Ik vond het altijd een grote eer om mee te gaan met het eerste, maar het was wel aanpoten. Ik probeer altijd jongens te helpen. Ik ben daar niet alleen in. Als een jongen het wat lastiger heeft, dan probeer je hem daarin te te helpen. Daarbuiten moet je altijd eerst zelf wat laten zien, daar begint het mee. Hoe ouder je wordt, hoe makkelijker je andere jongens kan helpen", besluit Klaassen.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Davy Klaassen
 
Steven Berghuis

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties