Tottenham bevestigt komst Romero; Atalanta haalt Demiral als vervanger
Vrijdag, 6 augustus 2021 om 20:10 • Chris MeijerLaatste update: 20:15

Tottenham Hotspur heeft de komst van Christian Romero vrijdag bevestigd. De verdediger komt voor 55 miljoen euro over van Atalanta en gaat in Noord-Londen met rugnummer vier spelen. Atalanta bevestigde eerder op de dag al de komst van Merih Demiral, die als opvolger van Romero moet dienen. De 23-jarige Turkse verdediger heeft met succes de medische keuring doorlopen en wordt met een optie tot koop gehuurd van Juventus.

Romero zette donderdag voet op Engelse bodem om de transfer naar Tottenham Hotspur af te ronden. Vorig seizoen werd Romero door Juventus verhuurd aan Atalanta, dat vrijdagmiddag bekendmaakte de optie tot koop van 16 miljoen euro te hebben gelicht. De Argentijn werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot beste verdediger in de Serie A en eindigde als derde met Atalanta. Bovendien wist hij deze zomer met Argentinië beslag te leggen op de Copa América. Romero kwam tijdens het toernooi in drie duels in actie en startte onder meer in de finale tegen Brazilië (1-0 winst).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Atalanta heeft snel doorgeschakeld, daar Demiral is aangesteld als vervanger van Romero. Journalist Fabrizio Romano meldde eerder al dat Atalanta de beste papieren had om Demiral over te nemen van Juventus, nadat eerder ook Borussia Dortmund concreet voor hem in de markt was. Sky Italia stelde dat Atalanta en Juventus elkaar hebben gevonden in een huurdeal, met een optie tot koop ter waarde van 25 tot 30 miljoen euro. Juventus heeft water bij de wijn moeten doen, want de vraagprijs bedroeg aanvankelijk veertig miljoen euro voor het nog tot medio 2024 lopende contract van Demiral. Demiral zat bij Juventus in de pikorde achter Giorgio Chiellini, Matthijs de Ligt en Leonardo Bonucci.

Juventus realiseert zich echter dat er geen hogere transfersom in zat voor de 23-jarige verdediger, die in 2019 voor achttien miljoen euro overgenomen werd van Sassuolo. Tegelijkertijd is het wel een optie om Demiral ervaring te laten opdoen, mogelijk een goed bedrag aan hem over te houden én financiële ruimte te maken voor de komt van Locatelli. Juventus had een aanbod gedaan om hem te huren van Sassuolo met een verplichte optie tot koop ter waarde van 35 miljoen euro, maar daar hebben i Neroverdi niet mee ingestemd. Sassuolo verlangt minimaal veertig miljoen euro voor Locatelli.

 
Serie A
 
Juventus
 
Atalanta
 
Tottenham Hotspur
 
Merih Demiral

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties