FC Twente maakt tijdelijke komst van Dimitris Limnios officieel
Vrijdag, 6 augustus 2021 om 10:36 • Jeroen van PoppelLaatste update: 10:51

FC Twente heeft zich versterkt met Dimitris Limnios, zo meldt de club vrijdagmorgen. De 23-jarige rechtsbuiten wordt dit seizoen gehuurd van 1. FC Köln. Hij was deze week al in Enschede voor zijn medische keuring. FC Twente heeft ook een optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst.

Een jaar geleden betaalde Köln nog 3,3 miljoen euro voor Limnios, die al zestien keer uitkwam voor het Griekse nationale elftal en daarin twee doelpunten wist te maken. Bondscoach John van 't Schip liet Limnios voor het laatst in maart spelen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië (1-1), maar nam hem niet op in de selectie voor de twee oefeninterlands die begin juni werd gespeeld.

"Ik kijk er ontzettend naar uit om bij FC Twente aan de slag te gaan en in dit mooie stadion te spelen. Ik hoop veel goede wedstrijden te voetballen en de supporters te laten genieten. Van Lazaros Lamprou en Kingsley Ehizibue, twee goede vrienden, heb ik al veel verhalen over FC Twente gehoord", vertelt Limnios op de clubsite van FC Twente. "Met name Lazaros is heel enthousiast over de club, ondanks dat hij niet zoveel wedstrijden bij FC Twente heeft gespeeld."

Limnios, die een Braziliaanse moeder heeft, brak in Griekenland door bij Atromitos en werd in 2017 overgenomen door PAOK Saloniki. Bij de Griekse topclub kende de vleugelspits drie succesvolle jaren en na 10 goals en 14 assists in 112 officiële duels besloot Köln vorig jaar om hem naar Duitsland te halen. Bij de club uit de Bundesliga had Limnios het lastig en kwam hij uiteindelijk slechts dertien keer in actie, zonder doelpunten of assists te maken.

Jan Streuer denkt dat de aanval van FC Twente met de komst van Limnios een goede kwalitatieve impuls krijgt. "Het is een snelle buitenspeler met een goed rechterbeen die ook op links prima uit de voeten kan", vertelt de sportbestuurder. "Door de langdurige blessure van Jody Lukoki en de voorlopige afwezigheid van Virgil Misidjan is zijn komst zeer gewenst."

 
Eredivisie
 
FC Twente
 
1. FC Köln
 
Dimitris Limnios

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties