Okoye laat AZ links liggen en tekent langdurig contract in Rotterdam
Woensdag, 4 augustus 2021 om 13:59 • Dominic MostertLaatste update: 15:45

Maduka Okoye blijft Sparta Rotterdam trouw. De 21-jarige doelman zet zijn handtekening onder een nieuw contract voor vier seizoenen, zo maakt de club woensdagmiddag bekend. Okoye ligt zodoende vast tot de zomer van 2025. Hij was bij AZ in beeld om de naar Stade Brest vertrokken Marco Bizot op te volgen, maar de Alkmaarders lijken verder te moeten kijken. Okoye kwam vorig jaar transfervrij over van Fortuna Düsseldorf en liet een goede indruk achter in de Eredivisie.

Sparta had een eenzijdige optie om het contract van Okoye te verlengen met twee seizoenen, maar maakt niet bekend of daar gebruik van is gemaakt. "Een jaar geleden trokken we Maduka aan, omdat we dachten dat hij een groot talent was", zegt technisch directeur Henk van Stee. "Het afgelopen seizoen heeft hij ons gelijk hierin bewezen. Met 10 clean sheets in 28 wedstrijden heeft hij een aandeel gehad in de achtste plaats die de club behaalde en werd hij zelfs door de supporters gekozen als Speler van het Seizoen. Hij heeft vorig seizoen grote stappen gezet, zo is hij ook eerste keeper van het Nigeriaanse elftal. Uiteraard betekende dit dat er veel interesse in hem was, maar we hadden allebei de intentie langer door te gaan en zijn heel blij dat we zijn contract verlengen."

De doelman zelf kijkt uit naar zijn tweede seizoen op Het Kasteel. "Toen ik bij Sparta tekende, deed ik dat met duidelijke doelen. Ik wilde mij verder ontwikkelen en uitgroeien tot eerste keeper in de Eredivisie en voor the super Eagles", doelt hij op de Nigeriaanse ploeg. "Na het eerste seizoen kan ik dus niet anders dan tevreden zijn, maar ik ben nog zeker niet klaar hier. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Sparta en voel me gewaardeerd door mijn teamgenoten en de supporters. In mijn eerste jaar heb ik al veel mooie momenten hier meegemaakt, ik hoop dat we daar komend seizoen, op een vol Kasteel, nog meer momenten aan toevoegen."

Okoye, 21 jaar, werd afgelopen seizoen in 28 wedstrijden slechts 35 keer gepasseerd en hield, zoals Van Stee aangeeft, 10 keer de nul. Daarmee was hij medeverantwoordelijk voor het behalen van de play-offs, waarin uiteindelijk geen Europees ticket kon worden afgedwongen. Robert Maaskant noemde de 1 meter 97 lange doelman bij RTV Rijnmond een 'waanzinnige atleet', terwijl Kees Kwakman hem zelfs bij ESPN bovenaan zijn top drie van revelaties in de Eredivisie zette.

 
Eredivisie
 
Sparta Rotterdam
 
AZ
 
Maduka Okoye

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties