Horrorblessure Wesley Fofana maakt veel indruk: 'Ik heb een gebroken kuitbeen'
Donderdag, 5 augustus 2021 om 07:11 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 07:11

Wesley Fofana heeft woensdagavond een zware blessure opgelopen. In de vriendschappelijke wedstrijd van Leicester City tegen Villarreal was de verdediger ter hoogte van de middenlijn het slachtoffer van een gevaarlijke tackle van Fernando Niño. Fofana schreeuwde het meteen uit van de pijn, waarna de ernst van de blessure duidelijk werd. De media in Engeland spreken hun afschuw uit over de noodzaak van een dergelijke charge in een oefenduel.

Afgaande op de beelden leek Fofana een gebroken enkel te hebben opgelopen, maar nader onderzoek heeft uitgewezen dat het in ieder geval om een gebroken kuitbeen gaat. De blessure maakte veel indruk op de spelers van Leicester City en met name op Caglar Söyüncü, zijn partner in de defensie van the Foxes. De medische staf van Leicester City was snel ter plaatse en na een minuut of vijf verliet hij per brancard het veld. De zeventienduizend toeschouwers in het King Power Stadium gaven Fofana, een van de publiekslievelingen, een staande ovatie.

Voor Leicester City is de lange absentie van Fofana een hard gelag. De verdediger liet woensdagavond laat van zich horen met een foto op Instagram. Hij leek te vergaan van de pijn, met een traan in zijn oog, en plaatste Allahu Akbar als bijgaande tekst of liet deze tekst door iemand anders plaatsen. Dat wordt meestal vertaald als 'God is de grootste' maar ook als 'God is groot', 'God is zeer groot' of 'God is groter'.

In de nacht van woensdag op donderdag publiceerde Fofana een nieuw bericht. "Hallo iedereen, ontzettend bedankt voor al jullie berichten. Het is een slechte dag, maar ik zit bij een uitmuntende club met een geweldige medische staf. Ik laat jullie iets weten zodra ik een definitieve diagnose heb, maar we weten nu al dat ik in ieder geval een gebroken kuitbeen heb. Ik zal snel en sterker terugkomen."

Leicester City overwoog al om een centrale verdediger te halen omdat Jonny Evans nog altijd met een slepende voetblessure kampt. Brendan Rodgers kan Daniel Amartey of Filip Benkovic naast Söyüncü zetten, of hij kan er net als vorig seizoen ook voor kiezen om Wilfred Ndidi een linie naar achteren te halen.

Op het moment van het blessureleed bij Fofana stond Leicester City met 3-0 voor dankzij treffers van Söyüncü, Harvey Barnes en Ayoze Perez. In de slotfase verkleinden Niño en Álex Millán de nadelige marge: 3-2. Het was voor Leicester City de laatste oefenwedstrijd. Komende zaterdag wacht de strijd tegen Manchester City om de Community Shield.

 
Premier League
 
Leicester City
 
Brendan Rodgers
 
Caglar Söyüncü
 
Wesley Fofana

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties