'Buitenkansje' Michal Sadílek heeft transfer van PSV naar FC Twente te pakken
Zaterdag, 7 augustus 2021 om 17:14 • Laatste update: 17:30

Michal Sadílek heeft zijn overstap van PSV naar FC Twente afgerond, zo bevestigen de clubs zaterdag. Het Eindhovens Dagblad en TC Tubantia maakten donderdag al melding van de belangstelling van Twente en vrijdag was de 22-jarige middenvelder aangekomen voor de medische keuring. Sadílek wordt voor een seizoen gehuurd van PSV, met een optie tot koop. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat het daarbij om circa 1,5 miljoen euro plus een doorverkooppercentage.

"FC Twente is een mooie club met een goede selectie", benadrukt Sadílek op de clubsite. "Ze stralen ambitie uit. Ik wil graag in beeld blijven bij de nationale selectie van Tsjechië en daarom is het belangrijk dat ik speelminuten maak. Dat ik binnenkort met Vaclav Cerny op het veld sta, is bijzonder en maakt het extra mooi." Technisch directeur Jan Streuer noemt zijn komst 'een buitenkansje'. "Hij kan ontzettend goed voetballen en heeft een fantastische mentaliteit. Hij is niet voor niets international en dat Sparta Praag, een grote club uit zijn thuisland Tsjechië, hem ook graag wilde zegt veel. Bij PSV speelde Sadilek voornamelijk op het middenveld, maar ook als linksachter kan hij goed uit de voeten."

PSV verhuurde Sadílek in het afgelopen seizoen aan Slovan Liberec. In Tsjechische dienst kwam hij tot 31 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 6 doelpunten en 3 assists. Daarbij heeft Sadílek zich ogenschijnlijk in de kijker gespeeld bij Sparta Praag. De tweevoudig Tsjechisch international hoeft komend seizoen bij PSV normaal gesproken niet op al te veel speeltijd te rekenen. Roger Schmidt kiest voorlopig in de voorrondes voor de Champions League voor Marco van Ginkel en Ibrahim Sangaré als defensief blok op het middenveld.

Daarnaast heeft Schmidt zoals het er nu naar uitziet komend seizoen ook nog de beschikking over Davy Pröpper, Ryan Thomas en Érick Gutiérrez, al is laatstgenoemde nog op vakantie na een Gold Cup-deelname met Mexico en mag hij ook vertrekken. Mark van Bommel gebruikte Sadílek ook nog als linksback, maar achter Philipp Max heeft Schmidt nog de keuze uit onder meer Phillipp Mwene en Olivier Boscagli. PSV stond daardoor dan ook open voor een tijdelijk vertrek van Sadílek, al mikten de Eindhovenaren wel op een optie tot koop in de huurovereenkomst.

PSV heeft een optie om het tot medio 2022 lopende contract van Sadílek nog met een seizoen te verlengen, waarmee kan worden voorkomen dat hij volgend seizoen na een huurperiode transfervrij op te pikken is. Sparta Praag was eveneens geïnteresseerd, maar Sadílek had zelf zijn zinnen gezet op een tijdelijke overstap naar Enschede. PSV nam Sadílek, die eerder deze zomer zonder al teveel te spelen onderdeel uitmaakte van de Tsjechische EK-selectie, in 2015 over van 1.FC Slovacko. In Eindhovense dienst kwam hij tot veertig optredens in de hoofdmacht.

 
Eredivisie
 
PSV
 
FC Twente
 
Michal Sadílek

Poll
Is Michal Sadílek een aanwinst voor FC Twente?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties