Eduardo Camavinga na akkoord op weg naar Real Madrid
Maandag, 30 augustus 2021 om 23:29 • Chris MeijerLaatste update: 00:48

Eduardo Camavinga gaat Stade Rennais verruilen voor Real Madrid, zo weten Canal+, Fabrizio Romano en TF1 te melden. L'Équipe meldde vorige week al dat de achttienjarige middenvelder vermoedelijk spoedig zou gaan vertrekken bij Stade Rennais. Dat lijkt nu dus het geval te zijn, daar Camavinga reeds medisch is gekeurd en zijn handtekening gaat zetten onder een contract tot medio 2026. Real Madrid betaalt volgens Romano 31 miljoen euro voor de Fransman.

Canal+ repte als eerste van een akkoord tussen Real Madrid en Stade Rennais, los van enkele kleine details. TF1 voegde toe dat de transfersom tussen de 28 en 30 miljoen euro zal liggen, exclusief bonussen. Le Parisien en Goal meldden dat er inderdaad sprake is van 'vergevorderde onderhandelingen', maar voegden toe er echter vooralsnog geen sprake van een akkoord is.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ook Fabrizio Romano stelde aanvankelijk dat er nog geen overeenkomst was tussen Real Madrid en Stade Rennais. Volgens de transfermarktexpert had de Spaanse topclub wel een officieel bod gedaan op de Franse middenvelder. "De deal is nog niet voor honderd procent rond, maar de onderhandelingen zijn vergevorderd. Camavinga wil vertrekken bij Stade Rennais", schreef Romano. Hij meldde dat Real Madrid een bod van ruim dertig miljoen euro had uitgebracht. Camavinga had volgens zijn lezing zelf al een persoonlijk akkoord bereikt met de Koninklijke over een tot medio 2026 lopend contract.

Kort daarna kwam Romano met het bericht dat Real Madrid en Stade Rennais een akkoord over een transfersom van 31 miljoen euro hebben bereikt. Camavinga is volgens de journalist zelfs maandagavond al medisch gekeurd. "Het bod van Real Madrid is geaccepteerd door Stade Rennais. 31 miljoen euro, inclusief bonussen. Het papierwerk is getekend, de transfer is officieel", aldus Romano.

Stade Rennais heeft de afgelopen maanden vergeefs geprobeerd om het tot medio 2022 lopende contract van de achttienjarige middenvelder open te breken en te verlengen. Om te voorkomen dat hij over een jaar transfervrij de deur uitwandelt, is het de club er alles aan gelegen om hem in de resterende acht dagen van de huidige transferperiode van de hand te doen. De marktwaarde van Camavinga wordt door Transfermarkt geschat op 55 miljoen euro.

De door Stade Rennais opgeleide Camavinga brak twee seizoenen geleden door in de hoofdmacht van de Franse club. De drievoudig Frans international heeft 88 officiële wedstrijden voor Stade Rennais achter zijn naam staan, waarin hij goed was voor 2 doelpunten en 5 assists. Afgelopen weekeinde lijkt hij tegen SCO Angers als invaller zijn laatste wedstrijd voor de club te hebben gespeeld. De afgelopen tijd werd hij ook gelinkt aan onder meer Manchester United en Paris Saint-Germain.

 
LaLiga
 
Real Madrid
 
Stade Rennes
 
Eduardo Camavinga

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties