Ruud Gullit: 'Kijk naar hem! Waarom kijkt niemand naar hem bij Oranje?'
Maandag, 13 september 2021 om 15:25 • Dominic MostertLaatste update: 15:25

Ruud Gullit snapt niet waarom Noa Lang geen kans krijgt bij het Nederlands elftal. De linksbuiten van Club Brugge was vrijdag tegen KV Oostende (3-0 zege) goed voor twee doelpunten en staat met zijn ploeg bovenaan in de Belgische Pro League. Louis van Gaal heeft meermaals geklaagd over het gebrek aan goede buitenspelers in Oranje, maar Gullit wijst hem op de prestaties van Lang in België.

Lang was dit seizoen in 8 officiële wedstrijden goed voor 4 goals en 4 assists; vorig seizoen kwam hij tot 38 wedstrijden, 17 doelpunten en 11 assists. "Kijk naar hem! Waarom kijkt niemand naar hem?", vroeg Gullit zich af, toen hij tijdens Rondo beelden zag van de doelpunten van Lang op vrijdag. "Het lijkt wel alsof niemand het wil zien, want hij laat het bijna elke week zien. Het is echt ongelooflijk. Rond het Nederlands elftal hoor ik nooit iemand over hem praten. Ik weet niet waarom. Ik ben er heel nieuwsgierig naar."

Meer: ‘Hij zei gewoon: Ajax, aju paraplu! Ik heb hier geen zin meer in’ | ‘Ik denk dat Noa Lang geen nee zegt als je dat voorstelt bij Oranje’

Marco van Basten suggereerde dat Lang vanwege zijn 'mentaliteit' niet in beeld is bij Oranje. "Maar de moeilijkste jongens waren meestal goed", wierp Gullit op, om er lachend aan toe te voegen: "Ik was zelf ook heel lastig." Lang heeft in zijn ogen 'toch iets ongelooflijks' als speler, maar volgens Van Basten klopt een bondscoach vanzelf wel aan als een speler 'echt goed' is. "Ik hoop het echt, want het is vlakbij", aldus Gullit. De 22-jarige Lang deed in het voorjaar mee aan het eerste deel van het EK met Jong Oranje, maar werd niet geselecteerd voor het tweede deel omdat hij volgens de KNVB niet wedstrijdfit was. Hij speelde acht interlands voor Jong Oranje en is vanwege zijn leeftijd inmiddels niet meer beschikbaar voor die ploeg.

 
Kwalificatie WK - Europa
 
Nederland
 
Noa Lang
 
Ruud Gullit

Poll
Verdient Noa Lang een kans bij het Nederlands elftal?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties