Mats Seuntjens legt wonderdoelpunt uit: 'Ik zei het twee weken geleden al'
Zaterdag, 25 september 2021 om 23:42 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 23:48

Met nog geen twee minuten op de klok zorgde Mats Seuntjens zaterdagavond voor een wonderschone openingstreffer tegen Vitesse (1-1). De spits van Fortuna Sittard verschalkte doelman Markus Schubert door een hoekschop in één keer binnen te schieten. Seuntjens bekende na afloop van het duel bij ESPN dat het een bewuste doelpoging was.

"Ik zei twee weken geleden tegen de spelersgroep en tegen de trainers: 'Laat mij de hoekschoppen gewoon trappen, ik schiet gewoon op goal'", vertelde Seuntjens. "Dan kijk je waar de ruimte ligt. Normaal gesproken schiet ik een hoekschop meer richting de eerste paal, maar nu lag de tweede paal enorm open, waardoor ik het gewoon probeerde." Het is niet de eerste keer dat de spits van Fortuna een poging waagt om een hoekschop in één keer binnen te schieten. "Ik heb ook vaak genoeg gehad dat ik hetzelfde wilde doen, maar dat het niet zo goed ging."

Op de vraag of dit de mooiste goal van de 29-jarige Seuntjens uit zijn carrière is, knikte hij instemmend. "Ik raakte de bal enorm lekker. Twee weken geleden maakte ik op bezoek bij Sparta ook een mooie goal, maar ik denk dat deze wel het meest bijzonder is." Alhoewel de goal van Seuntjens wonderschoon was, kon dat niet worden gezegd over de wedstrijd. "Ons spel was niet best, al hebben we een moeilijke week gehad met lastige tegenstanders. Tegen Ajax weet je dat het enorm zwaar gaat worden", doelde hij op de 0-5 nederlaag.

In het uitduel met Vitesse kon Fortuna in aanvallend opzicht niet echt een vuist maken, zo zag ook Seuntjens. "Voorin misten we vandaag Zian Flemming en Lisandro Semedo. Dan mis je wat stootkracht en doelpunten, maar je kon vandaag zien dat als we als team spelen en mentaliteit tonen, we ook uit bij Vitesse een punt kunnen halen."

 
Eredivisie
 
Fortuna Sittard
 
Mats Seuntjens
 
Zian Flemming
 
Lisandro Semedo

>
Eredivisie
Vitesse
1
1
Fortuna Sittard
Zaterdag, 25 september 2021 om 18:45
Meer nieuws
   
00:00
00:00
Mohamed Mallahi liet Ajax en PSV schieten voor een doorbraak in zijn stad
1
   
23:41
23:41
Van der Vaart: 'Marc Overmars gaat denk ik niet naar Newcastle'
159
   
23:30
23:30
Koopmeiners maakt indruk op Old Trafford: 'Nu al een leider'
13
   
22:57
22:57
Van Bommel mag niet klagen met resultaat bij Lille tegen Sevilla
21
   
22:54
22:54
Chelsea ziet Lukaku én Werner uitvallen op verder zorgeloze avond
39
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties