Arne Slot gaat gesprek aan: 'Dat mag hem niet meer overkomen'
Woensdag, 29 september 2021 om 16:00 • Daniel Cabot Kerkdijk

Feyenoord leeft relatief onbezorgd toe naar de ontmoeting in de groepsfase van de Conference League tegen Slavia Praag. Arne Slot zei daags voor de wedstrijd in Rotterdam over een nagenoeg fitte selectie te beschikken. "Na de laatste wedstrijd van afgelopen zaterdag hebben we voldoende rust gehad. Iedereen staat er goed voor." Alleen Mark Diemers en Reiss Nelson ontbreken nog.

Slot verwacht een interessant duel. "De beide speelstijlen komen overeen. We willen allebei dominant zijn. Ik hoop er uiteraard op dat wij het initiatief naar ons kunnen toetrekken. Maar gemakkelijk wordt het niet", gaf de trainer van Feyenoord op een persconferentie aan. "Slavia heeft een sterk team, is vorig jaar ongeslagen kampioen geworden en heeft een enorm scorend vermogen. Maar wij zijn ook goed bezig dit seizoen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Arne Slot geïrriteerd na gelijkspel: ‘Dat vind ik een gênante opmerking' | Feyenoord door remise niet langer ploeg met de minste verliespunten

Het voornaamste doel van Feyenoord is de vorm van de eerste maanden van het seizoen vast te houden. "Dat kan moeilijk worden natuurlijk. We hebben een druk programma, gelukkig, maar je weet ook dat alles binnen twee dagen kan veranderen", benadrukte Slot. "Daarom moeten we continu scherp zijn. Tegenstanders gaan zich meer aan ons aanpassen, de verwachtingen worden hoger. Het zijn allemaal zaken om rekening mee te houden."

Slot kreeg ook de kritiek mee op enkele misstappen die Tyrell Malacia dit seizoen maakt. Zo leidde de linksback afgelopen weekeinde tegen NEC met balverlies de 2-2 van de bezoekers in. Slot ziet de kritiek echter ook als iets positiefs. "Dat betekent dat de lat steeds hoger wordt gelegd rond Feyenoord. Dat is dus ook een compliment voor de spelers. Maar het klopt dat Tyrell er niet goed uit zag bij die 2-2. Dat mag hem niet meer overkomen."

Slot en Malacia spraken deze week onder meer over het moment waaruit een tegendoelpunt viel. "Hij is iemand die dan ook zelfkritisch is. Tyrell weet dat hij nu wordt beoordeeld als Oranje-international. Dan moet je deze fouten zo min mogelijk maken. Daarbij moet hij niet vergeten waardoor hij international geworden is: door vol energie en enthousiasme de aanval te ondersteunen."

 
Conference League
 
Feyenoord
 
Arne Slot
 
Mark Diemers
 
Tyrell Malacia

>
UEFA Europa Conference League
Feyenoord
2
1
Slavia Prague
Donderdag, 30 september 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
00:00
00:00
'Mijn droom is om in het eerste van PSV te spelen, maar ik ben ook reëel'
0
   
23:55
23:55
Frenkie de Jong: 'Ik denk dat dat het enige is wat ik echt mis aan Nederland'
96
   
23:36
23:36
Bas Nijhuis woedend: 'We mogen blij zijn dat de deur er nog in zit'
30
   
23:35
23:35
Lang geeft Van den Brom in krankzinnig duel opnieuw genadeklap
9
   
23:12
23:12
Salah en Jota zijn onnavolgbaar in stadsderby; City toont heerlijk tiki-taka
29
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties