'Als Barcelona me nodig heeft, sta ik altijd open voor een terugkeer'
Zaterdag, 16 oktober 2021 om 23:53 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 00:01

Daniel Alves staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Barcelona, waar hij acht succesvolle seizoenen speelde. De 38-jarige rechtsback verliet Sao Paulo in september vanwege onenigheid over zijn salaris en gaf vervolgens aan dat hij zich tot het einde van het jaar aan geen enkele club zou binden, maar voor Barcelona maakt de Braziliaan graag een uitzondering.

"Het zou erg opportunistisch klinken om te zeggen dat Barça me nu nodig heeft", vertelde de ervaren verdediger, die in 2016 uit het Camp Nou vertrok, aan Sport. "Ik heb gezegd dat wanneer Barcelona me nodig heeft en me wil, ik altijd open zou staan voor een terugkeer, ongeacht waar ik ben. De sympathie, liefde en respect die ik heb voor deze club is onbeschrijfelijk. Als Barça denkt dat ze me nodig hebben, moeten ze me maar bellen. Ik denk nog steeds dat ik bij veel clubs een bijdrage kan leveren, maar meer bij Barça vanwege het aantal jonge spelers dat ze nu hebben."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Alves kende na zijn vertrek uit Catalonië succesvolle periodes bij Juventus en Paris Saint-Germain. Het vertrek bij Sao Paulo kwam kort nadat de Braziliaan op de Olympische spelen in Tokio de 43e titel in zijn carrière won. Denken aan stoppen, doet Alves echter niet. "Ik zoek altijd naar een club die me in staat stelt om te concurreren met de groten, te strijden voor titels en beslissend te zijn waar ik ook ben. Andere opties overweeg ik niet", laat hij weten. "Om die reden heb ik gekozen voor Sevilla, Barcelona en alle plaatsen waar ik ben geweest. Ik wil een winnende, vechtende en bewuste mentaliteit brengen, waar ik ook speel."

Alves verliet Sao Paulo vorige maand wegens een loongeschil. De club zou hem 11 miljoen reais, omgerekend 1,8 miljoen euro schuldig zijn. In de komende weken zal blijken of Barcelona op de avances van de rechtsback ingaat. Barça wacht zondagavond om 21:00 uur een uitduel met Valencia. De ploeg van Ronald Koeman staat met twaalf punten uit zeven duels op een teleurstellende negende plaats in LaLiga en kende ook in de Champions League een valse start met nederlagen tegen Bayern München (0-3) en Benfica (3-0).

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Dani Alves
 
Ronald Koeman

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties