Haller en Neres slepen Ajax naar moeizame zege in Friesland
Zaterdag, 16 oktober 2021 om 20:33 • Jeroen van PoppelLaatste update: 01:12

Ajax heeft zaterdagavond een vrij minimale zege geboekt op bezoek bij sc Heerenveen. De Amsterdammers hadden het na de openingstreffer van Sébastien Haller lastig en kwamen goed weg met een kopbal op de paal van Sven van Beek. Uiteindelijk kopte invaller David Neres Ajax in veilige haven: 0-2. Beide assists kwamen op naam van Dusan Tadic. De ploeg van Erik ten Hag blijft bovenaan, terwijl Heerenveen achtste staat.

Bij Ajax waren de Zuid- en Midden-Amerikaanse internationals afwezig in de basisopstelling, waardoor Ten Hag onder meer Perr Schuurs en Mohammed Kudus liet starten. Ook Davy Klaassen keerde terug in het elftal op tien, omdat Steven Berghuis als rechtsbuiten werd ingezet. Laatstgenoemde kreeg vroeg in de wedstrijd de eerste schietmogelijkheid na een kortgenomen hoekschop en mikte over.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Volop ongeloof na toelichting arbiter bij afgekeurde goal: ‘Een verschrikking' | ESPN snapt niets van afgekeurd doelpunt Haller tijdens Ajax - Willem II

Bij balverlies van Ajax werd Heerenveen in de openingsfase dreigend in de counter, die meerdere keren net niet goed werd uitgespeeld door de Friezen. De bezoekers namen na 24 minuten de leiding, toen Tadic door Daley Blind achter de defensie werd bereikt. De linkeraanvaller legde breed op Sébastien Haller, die rustig binnen tikte: 0-1. In de slotfase van de eerste helft werd Heerenveen dreigend via Anthony Musaba, die na een doorgeschoten lange bal op de uitgekomen Remko Pasveer schoot. Aan de overzijde brak Tadic door na een lange pass, maar Xavier Mous kon de bal ver voor zijn doel nog net wegkoppen.

Na rust kwam Heerenveen een stuk sterker uit de startblokken en kregen de Friezen ook meerdere grote kansen. Musaba dribbelde vanaf de linkerflank naar binnen en schoot recht op Pasveer. Daarna kreeg Van Beek twee nog betere mogelijkheden. De verdediger volleerde de bal na een voorzet ineens midden op Pasveer en kopte even later uit een hoekschop op de paal. Zo kwam Ajax, dat in de tweede helft nauwelijks meer iets creëerde, goed weg. Ten Hag bracht na ruim een uur spelen Neres en Lisandro Martínez in het veld. Dat bleek een goede ingreep, want Neres kopte een kwartier voor tijd een voorzet vanaf links van Tadic binnen: 0-2.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
sc Heerenveen
 
Sébastien Haller
 
David Neres

>
Eredivisie
sc Heerenveen
0
2
Ajax
Zaterdag, 16 oktober 2021 om 18:45
Meer nieuws
   
15:45
15:45
Live meepraten in de Eredivisie: Feyenoord - Fortuna Sittard
1
   
15:38
15:38
Basiskracht Feyenoord zit niet bij wedstrijdselectie tegen Fortuna
5
   
14:53
14:53
Xavi richt zich na eerste nederlaag als trainer van Barça tot Depay
88
   
14:31
14:31
Beelden stomverbaasde Thiago Messi gaan internet over: 'Waarom dan papa?'
32
   
14:14
14:14
Roy Kuijpers beleeft drie dagen na transfer droomdebuut in de Eredivisie
9
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties