Supporter van Feyenoord wordt frontaal geraakt door vuurpijl in De Kuip
Vrijdag, 22 oktober 2021 om 11:47 • Dominic MostertLaatste update: 12:42

Een supporter van Feyenoord is donderdagavond voor de wedstrijd tegen 1. FC Union Berlin (3-1) geraakt door een vuurpijl, zo melden andere supporters via sociale media. De fan bevond zich in Vak DD, aan het uiteinde van de Olympiatribune aan de lange zijde. Hij zou in zijn gezicht geraakt zijn door een vuurpijl die werd afgestoken vanaf de Gerard Meijer Tribune, achter het doel. De fan is met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Op sociale media gaan beelden rond waarop bloed te zien is rondom de plek waar de supporter geraakt werd. Ook doet een video de ronde waarop te zien is dat een gewonde supporter naar zijn gezicht grijpt nadat hij wordt geraakt. De beelden staan onderaan dit artikel en kunnen als schokkend worden ervaren. Het is onduidelijk hoe het inmiddels met de man gaat. Voor de wedstrijd staken de supporters van Feyenoord het nodige vuurwerk af, wat de club ongetwijfeld op een nieuwe boete van de UEFA komt te staan. In totaal staat de boetepot voor Feyenoord dit seizoen al op 124.125 euro.

Arne Slot toonde zich voorafgaand aan de wedstrijd geen voorstander van het vuurwerk. "Het is niet zo moeilijk. Er is een schitterende sfeer in De Kuip, sowieso bij avondwedstrijden en bij Europese duels. Volgens mij is vuurwerk daar niet voor nodig", zei de trainer. "Als je het veld opkomt en je ziet het vuurwerk, dan denk je in eerste instantie: wat ziet het er mooi uit. Maar de volgende gedachte is: het kost ons een hoop geld. Onze supporters zijn uitstekend in staat er ook zonder vuurwerk een fenomenale avond van te maken. Het is zonde van het geld."

Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Plattegrond van De Kuip:

 
Conference League
 
Feyenoord

>
UEFA Europa Conference League
Feyenoord
3
1
1. FC union Berlin
Donderdag, 21 oktober 2021 om 18:45
Meer nieuws
   
14:14
14:14
Roy Kuijpers beleeft drie dagen na transfer droomdebuut in de Eredivisie
6
   
14:00
14:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Crystal Palace
6
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Go Ahead Eagles - FC Twente
12
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: AZ - Sparta Rotterdam
12
   
13:15
13:15
Wraakzuchtige Cristiano Ronaldo vraagt nummer en appt: 'Ik heb er 800, jij?'
30
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties