Borussia Dortmund in beroep tegen rode kaart Mats Hummels tegen Ajax
Maandag, 8 november 2021 om 11:55 • Yanick VosLaatste update: 12:19

Borussia Dortmund tekent beroep aan bij de UEFA tegen de rode kaart van Mats Hummels in het Champions League-duel met Ajax van afgelopen woensdag. Aan de hand van televisiebeelden wil de Duitse topclub aantonen dat het onterecht is dat de Duitse verdediger van het veld werd gestuurd na een overtreding op Antony. Als het beroep niets uithaalt, dan is Hummels geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd van Dortmund in het miljardenbal tegen Sporting Portugal.

Na de 1-3 nederlaag tegen Ajax liet sportief directeur Michael Zorc al weten dat er overleg zou worden gepleegd met de juridisch adviseurs om eventuele stappen te overwegen. De wedstrijd tussen Dortmund en Ajax was een halfuur onderweg toen Hummels hard in kwam glijden richting Antony. De Braziliaanse buitenspeler van de Amsterdammers ontweek de tackle van de verdediger, landde op het been van Hummels en schreeuwde het vervolgens uit. Scheidsrechter Michael Oliver trok rood en stuurde Hummels ondanks protesten van het veld. "Het was een meer dan duidelijke verkeerde beslissing", zei Zorc tegen het Duitse persbureau SID. "Het maakte onze wedstrijd kapot. Het besliste de wedstrijd. We gaan contact zoeken met de UEFA."

Tegenover Kicker heeft Zorc bevestigd dat er beroep wordt aangetekend. "We gaan een duidelijk statement maken naar de UEFA. We gaan via televisiebeelden aantonen dat het geen rode kaart waard was en wij daarom van mening zijn dat we al genoeg gestraft zijn doordat hij van het veld werd gestuurd." Een eventuele schorsing van Hummels zou volgens Zorc ook niet passen bij de normen en waarden van de Europese voetbalbond, zo liet hij donderdag al weten. "De UEFA propagandeert respect, maar dit heeft niets met respect te maken. Michael Oliver moet het zien. Hummels gaat veertig centimeter voorbij aan Antony, die daarna nog op de voet van Hummels gaat staan", aldus Zorc. Met een man minder kwam Dortmund vanuit een strafschop nog wel op voorsprong, maar ging het uiteindelijk met 1-3 ten onder door doelpunten van Dusan Tadic, Sébastien Haller en Davy Klaassen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Hummels liep na zijn rode kaart verontwaardigd het veld af en ging na het laatste fluitsignaal nog kort in gesprek met Oliver. In de Duitse media sprak hij schande van de beslissing en de rol die Antony daarin speelde. "Het optreden van mijn tegenstander Antony mag niet genegeerd worden, dat is ronduit onsportief. Het is een farce. Antony heeft me zelfs verteld dat het geen rood was! De VAR moet dit terugdraaien, zeker als hij een professional is, en ik denk dat hij dat is."

 
Champions League
 
Borussia Dortmund
 
Mats Hummels
 
Antony Matheus dos Santos

>
UEFA Champions League
Borussia Dortmund
1
3
Ajax
Woensdag, 3 november 2021 om 21:00
Poll
De rode kaart van Mats Hummels was terecht
Ja
Nee
Meer nieuws
   
12:20
12:20
Cristiano Ronaldo wil met niemand meer iets te maken hebben bij Man United
61
   
11:58
11:58
'Ontevreden' Van Nistelrooij laat Hoever thuis voor clash met Rangers
44
   
11:54
11:54
Feyenoord weet van geen ophouden en huurt een concurrent voor Bijlow
22
   
11:45
11:45
'Ik heb hem nog nooit zo goed gezien als de laatste tijd bij Ajax'
21
   
11:45
11:45
Perez vraagt aandacht Ten Hag: 'Want dit is een héle goede analyse van Arnold'
54
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties