Ongevaccineerde Kimmich helpt Bayern verder in het nauw met positieve test
Woensdag, 24 november 2021 om 18:00 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 18:18

Joshua Kimmich is positief getest op het coronavirus, meldt BILD donderdagmiddag. De verdediger van Bayern München, die niet is gevaccineerd, zat al in isolatie nadat hij in contact was geweest met een besmet persoon, maar is volgens de Duitse boulevardkrant nu zelf ook positief getest. De vaccinatiekwestie houdt de gemoederen bij Bayern al tijden bezig. De Duitse recordkampioen besloot na alle commotie een vijftal ongevaccineerde spelers geen salaris uit te keren tijdens verplichte quarantaine.

BILD zegt zich te baseren op twee bronnen, maar geeft aan dat het nieuws niet is bevestigd door de club. Mocht Kimmich daadwerkelijk positief getest zijn, dan moet hij de komende veertien dagen in verplichte isolatie. In dat geval moet hij de kraker van 4 december tegen Borussia Dortmund aan zich voorbij laten gaan. Bovengenoemde krant maakte eind oktober bekend dat Kimmich een van de ongevaccineerde spelers is binnen de selectie van Bayern. "Omdat ik wil wachten als het gaat om langetermijnstudies", gaf hij destijds aan bij Sky. "Ik ben me bewust van mijn verantwoordelijkheid. Uiteraard houd ik mij aan de hygiëne maatregelen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Sindsdien is de kwestie onderwerp van gesprek. Kimmich moest het kamp van de Duitse nationale ploeg verlaten na een positieve test bij ploeggenoot Niklas Süle en miste afgelopen vrijdag de verloren uitwedstrijd tegen 1. FC Augsburg vanwege een tweede quarantaine. Ook de Champions League-wedstrijd tegen Dynamo Kiev moest hij dinsdag missen. De club reageerde daarop door hem de andere niet-gevaccineerde spelers geen salaris uit te keren. Ook Eric Maxim Choupo-Moting testte volgens BILD positief en heeft symptomen. Serge Gnabry en Jamal Musiala zouden zich inmiddels hebben laten inenten, aldus Kicker.

Ook Kimmich zou een vaccinatie serieus overwegen. De vleugelverdediger sprak tijdens een mediabijeenkomst met de Duitse voetbalbond met bondscoach Hansi Flick. "Ja, ik neem aan dat hij zich laat vaccineren", aldus Flick. "Ik denk dat het die kant op gaat. We hebben gesproken en ik denk dat het een heel goed gesprek was. Ik zie een tendens bij hem. Maar we zullen het moeten afwachten." Tegelijk nam de trainer zijn pupil in besherming. "Kimmich is niet verantwoordelijk voor het hoge aantal besmettingen. Ik vind het niet goed dat hij op deze manier aan de schandpaal wordt genageld. Het is niet gemakkelijk om met zoiets om te gaan."

Afgelopen donderdag kreeg het ongevaccineerde vijftal van Bayern te horen geen salaris meer te ontvangen in quarantaine. Ook overweegt het bestuur van de club om de ongevaccineerde spelers voortaan niet meer mee te laten trainen met de groep gevaccineerden. De reacties onder de vijf spelers waren volgens The Athletic gemengd. Sommigen hebben de beslissing van de club geaccepteerd, terwijl anderen zich beraden op juridische stappen. De arbeidswet is in Duitsland op 1 november aangepast, waardoor Bayern volgens het sportmedium in zijn recht staat.

 
1. Bundesliga
 
Bayern München
 
Joshua Kimmich
 
Serge Gnabry
 
Niklas Süle

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties