Derksen neemt op excentrieke wijze afscheid: 'Het boeide me geen klote meer'
Vrijdag, 26 november 2021 om 09:30 • Mart van MourikLaatste update: 09:49

Johan Derksen is donderdag voor het laatst als analyticus rond Europa League-wedstrijden aangeschoven bij Veronica. Na afloop van het duel tussen PSV en Sturm Graz (2-0) ging Derksen in op zijn aanstaande afscheid, dat hij op karakteristieke wijze beschreef. Vanaf januari verschijnt de analist nog wel in het nieuwe programma VI Vandaag, maar rond Europese duels is hij niet meer te zien.

"Een waardig afscheid voor een topanalist", zei presentator Wilfred Genee direct na afloop van de Eindhovense zege. "Jawel, maar jij maakt er grapjes over", reageerde Derksen met een knipoog. "Je hebt dus de aardbevingen in Groningen, de belastingaffaires, er mag geen publiek bij het voetbal zitten en dan verdwijnt ook Johan Derksen nog uit het voetbal. Ik geef het je maar te doen als land. Ik doe een oproep, zodat mensen vanavond niet massaal de straat opgaan om te protesteren."

"Ik ben er helemaal oké mee", vervolgde Derksen glimlachend. "Ik zal je eerlijk vertellen: al die wedstrijden boeiden me geen klote meer. Het is de hoogste tijd dat ik me terugtrek en dat ik het stokje doorgeef aan een jonge hond", doelde de analist op tafelgenoot Wim Kieft. "Je kunt ook te lang in het voetbal zitten. Ik was 17 toen ik voetballer werd, en nu zit ik er als 72-jarige nog steeds in. Wegwezen Derksen. Ga wat nuttigs doen jongen", besloot hij, waarna Genee en Kieft in lachen uitbarstten.

 
PSV

>
UEFA Europa League
PSV
2
0
SK Sturm Graz
Donderdag, 25 november 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
20:53
20:53
Julian Álvarez tekent bij Manchester City maar meldt zich pas in juli
22
   
20:44
20:44
Stanley Menzo maakt voor het eerst Surinaamse selectie bekend
0
   
20:33
20:33
Frustratie in kamp-Mbuyamba na blokkeren huurdeal door Chelsea
2
   
20:18
20:18
Barcelona met handen in het haar na weigering contractverlenging sleutelspeler
24
   
20:01
20:01
Hodgson (74) moet Watford redden na ontslag van Ranieri
3
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties