Draak van een penalty belichaamt bloedeloze remise in Eredivisie-kelder
Zaterdag, 27 november 2021 om 21:53 • Tom RofekampLaatste update: 21:58

PEC Zwolle en RKC Waalwijk hebben zaterdagavond de punten gedeeld. In een weinig enerverende wedstrijd hielden de laagvliegers in de Eredivisie elkaar op een 0-0 gelijkspel. Daishawn Redan had de grootste mogelijkheid op een treffer, maar de spits schoot een penalty na een uur spelen huizenhoog over. PEC blijft door de uitslag stijf onderaan staan met vijf punten; RKC ziet zich met twaalf punten op een vijftiende plek staan.

Bij zijn thuisdebuut als trainer van PEC hoopte Dick Schreuder zich enigszins te herstellen van de oorwassing bij Feyenoord afgelopen zondag (4-0). Ook de bezoekers hadden geen al te beste beurt gemaakt in de 0-5 thuisnederlaag tegen Ajax. De Waalwijkers toonden zich aanvankelijk het gretigst en kwamen na negen minuten al dichtbij. Saïd Bakari stuurde Jens Odgaard weg en de Deen zette PEC-doelman Kostas Lamprou voor het eerst aan het werk. Vlak daarna verloor PEC Kenneth Paal met een blessure, alvorens er ruim 25 minuten voornamelijk gevoetbald werd op het middenveld. De vervanger van Paal bracht weer roering in de wedstrijd.

Luka Adzic ontving de bal van Mustafa Saymak en schoot oog in oog met Etienne Vaessen recht op de sluitpost. In de rebound die volgde kopte de Serviër op de paal. Schreuder bleef zijn ploeg vanaf de zijlijn manen tot aanvallen, maar meer dan Adzic' mogelijkheid viel er tot aan het rustsignaal niet te genieten. De wedstrijd had een impuls nodig, die kwam in de 59ste minuut. Saymak werd weggestuurd door Siemen Voet en Ahmed Touba trok aan de noodrem: penalty. Redan moest het doen voor de Zwollenaren, maar de spits schoot huizenhoog over.

De schlemiel van PEC wist sowieso al weinig te creëren en werd tien minuten later geslachtofferd voor Gervane Kastaneer. Beide ploegen zochten in het restant van de wedstrijd wel naar de overwinning, maar hadden te weinig inspiratie om er een echte gooi naar te doen. Het duel ging zodoende als een nachtkaars uit.

 
Eredivisie
 
PEC Zwolle
 
RKC Waalwijk
 
Daishawn Redan

>
Eredivisie
PEC Zwolle
0
0
RKC Waalwijk
Zaterdag, 27 november 2021 om 20:00
Meer nieuws
   
20:44
20:44
Stanley Menzo maakt voor het eerst Surinaamse selectie bekend
0
   
20:33
20:33
Frustratie in kamp-Mbuyamba na blokkeren huurdeal door Chelsea
1
   
20:18
20:18
Barcelona met handen in het haar na weigering contractverlenging sleutelspeler
21
   
20:01
20:01
Hodgson (74) moet Watford redden na ontslag van Ranieri
3
   
19:13
19:13
Regisseur mist prachttreffer Sadio Mané in duel met twee rode kaarten
8
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties