Arne Slot geïrriteerd na gelijkspel: 'Dat vind ik een gênante opmerking'
Zondag, 28 november 2021 om 19:45 • Jordi TomasowaLaatste update: 20:29

Arne Slot heeft zich op de persconferentie na afloop van het gelijkspel tussen Feyenoord en FC Twente (0-0) gestoord aan een vraag uit de zaal. Een verslaggever van Veronica Inside suggereerde dat het 'geluk van Feyenoord' op zou zijn, waarop Slot verbaasd reageerde. De trainer van de Rotterdammers noemde de opmerking van de journalist zelfs 'gênant'. "Wat is nou geluk als je elke week veruit de beste ploeg bent van de twee?", aldus Slot.

"Ons geluk? Nou, dat vind ik bijna een gênante opmerking", reageert Slot na een vraag van Veronica Inside . "Wat is nou geluk als je elke week veruit de beste ploeg bent van de twee? Dan verdien je toch te winnen? Ik vind dat we vandaag pech hebben gehad, eerlijk gezegd. Zoals we ook pech hadden tegen RKC (2-2, red.). Dus ik vind het een heel rare opmerking." Cyriel Dessers was de afgelopen weken belangrijk als supersub, maar kon tegen FC Twente ook niet het verschil maken. Toch vind Slot de ongeslagen reeks meer dan verdiend. "In de eindfase goals maken is niet structureel. Op basis van veldspel, kansenverhouding en alle zaken die er wat mij betreft toe doen, hebben wij nog niet één keer de punten gestolen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Hoofdrol voor Kökçü bij eerste overwinning Feyenoord in 2022 | Sinisterra keert terug bij Feyenoord maar begint wel op de bank

Volgens Slot speelde Feyenoord 'een bijna perfecte wedstrijd'. "Omdat je gewoon maar één schot op doel hebt weggegeven. Als je dan vier, vijf grote kansen creëert, is dat goed, maar helaas niet voldoende voor de overwinning." Ofir Marciano ging donderdag tegen Slavia Praag in de Conference League tweemaal in de fout, maar hield zondag tegen FC Twente wel zijn doel schoon. Slot is tevreden dat de doelman zich herstelde na zijn mindere optreden eerder deze week. "Al heeft Twente maar één schot op doel gehad vandaag, dus het is ook niet dat hij heel veel reddingen heeft moeten maken", stelt de trainer.

"We hadden meer verdiend, maar helaas hebben we het niet gekregen", zegt Slot later tegen de NOS. "Het seizoen is nog lang en we zijn tevreden hoe we er nu voor staan. We beseffen ook dat als we bovenin willen blijven staan, we bijna alles moeten winnen. Dan mag je eigenlijk niet gelijkspelen, zelfs niet bij FC Twente. Maar waar ik al mee begon: ook Ajax speelde hier gelijk en AZ verloor." Feyenoord speelt woensdag een inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo. Door het gelijkspel tegen FC Twente is de achterstand op koploper Ajax is opgelopen tot vier punten.

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
FC Twente
 
Arne Slot
 
Ofir Marciano

>
Eredivisie
FC Twente
0
0
Feyenoord
Zondag, 28 november 2021 om 14:30
Meer nieuws
   
20:33
20:33
Frustratie in kamp-Mbuyamba na blokkeren huurdeal door Chelsea
0
   
20:18
20:18
Barcelona met handen in het haar na weigering contractverlenging sleutelspeler
14
   
20:01
20:01
Hodgson (74) moet Watford redden na ontslag van Ranieri
3
   
19:13
19:13
Regisseur mist prachttreffer Sadio Mané in duel met twee rode kaarten
8
   
19:06
19:06
Toeschouwers onder strenge voorwaarden weer welkom in stadions
102
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties