Jérémie Boga rondt eindelijk transfer af en is gelijk recordaankoop
Maandag, 24 januari 2022 om 18:22 • Jeroen van PoppelLaatste update: 18:33

Jérémie Boga heeft zijn gewenste transfer naar Atalanta te pakken, zo maakt de Italiaanse club maandag wereldkundig. De huidige nummer vier van de Serie A heeft definitief overeenstemming bereikt met Sassuolo over de winterse komst van de 25-jarige linksbuiten, die afgelopen zomer nog onhaalbaar bleek. Atalanta betaalt minimaal 22 miljoen euro, een bedrag dat nog met 2 miljoen euro kan oplopen, zo maakte transferexpert Fabrizio Romano enkele weken geleden al bekend. Boga maakt het seizoen op huurbasis af bij Atalanta en wordt dan definitief overgenomen van Sassuolo.

Boga kwam op Tweede Kerstdag al aan in Bergamo en werd destijds gelijk medisch gekeurd door Atalanta. Enkele weken later zijn dus alle formaliteiten rondom zijn overgang afgerond door alle betrokken partijen. Met de komst van de Frans-Ivoriaanse aanvaller komt een langgekoesterde wens van Gian Piero Gasperini uit. De trainer van Atalanta drong afgelopen zomer al aan op de komst van de vleugelspits, maar la Dea kwam er toen niet uit met Sassuolo.

Atalanta kan Boga niet direct inzetten, want de buitenspeler neemt momenteel met Ivoorkust deel aan de Afrika Cup. Mocht Boga met zijn land de finale bereiken, dan is hij pas vanaf 7 februari beschikbaar voor Atalanta. Ivoorkust staat woensdag tegenover Egypte in de achtste finale. De club heeft veel vertrouwen in de vleugelspits, die de duurste aankoop uit de historie wordt. Dat record staat nu op naam van Luis Muriel, voor wie in 2019 21,2 miljoen euro aan Sevilla werd betaald.

Boga werd geboren in Marseille en werd op twaalfjarige leeftijd opgepikt door Chelsea. De rechtsbenige linkerspits werd door the Blues later uitgeleend aan Stade Rennes, Granada en Birmingham City en zou uiteindelijk maar één officiële wedstrijd in het eerste van Chelsea spelen. In 2018 betaalde Sassuolo tien miljoen euro aan de Londenaren voor Boga, die in Italië zijn draai vond. In totaal speelde hij 102 officiële duels voor i Neroverdi, waarin hij 18 goals en 10 assists produceerde.

 
Serie A
 
Atalanta
 
Sassuolo
 
Jeremie Boga

Poll
Zie jij Jérémie Boga slagen bij Atalanta?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties