Maikel van der Werff maakt na 6,5 jaar zijn comeback bij PEC Zwolle
Vrijdag, 21 januari 2022 om 16:36 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 16:46

Maikel van der Werff keert definitief terug bij PEC Zwolle, zo meldt de hekkensluiter van de Eredivisie. De 32-jarige verdediger trainde al twee weken mee bij PEC Zwolle. Van der Werff was clubloos nadat hij eind vorig jaar vertrok bij het Amerikaanse FC Cincinnati. PEC was op zijn beurt op zoek naar een centrumverdediger, daar trainer Dick Schreuder de rest van het seizoen niet kan beschikken over Sam Kersten. Van der Werff tekent voor een half jaar.

Daarmee bezegelt Van der Werff zijn terugkeer op het oude nest. De verdediger droeg tussen 2013 en 2015 ook al het shirt van PEC. Van der Werff won toen met de ploeg de TOTO KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Daarna vertrok hij naar Vitesse. De laatste tweeënhalf jaar speelde hij in Amerika bij Cincinnati. Daar liep zijn contract af. De club uit de MLS besloot niet langer door te gaan met de Nederlander. Van der Werff werkte bij Cincinnati onder meer samen met Jaap Stam, die in september vorig jaar werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het voelt goed om terug te zijn in Zwolle", zegt Van der Werff op de clubsite. "Deze club heeft mij veel moois gebracht en heeft een heel helder doel gesteld voor het restant van de competitie. Daar ga ik mijn bijdrage aan leveren. Op de trainingen en de wedstrijden zie ik fanatisme en een duidelijke speelstijl. We willen er met z'n allen voor zorgen dat deze club in de Eredivisie blijft en daar ga ik mij met het team dan ook voor de volle honderd procent voor inzetten."

Mike Willems legt uit hoe Van der Werff iets kan toevoegen aan PEC. "Met zijn ervaring, rust aan de bal en sterke drive om vooruit te verdedigen past Maikel perfect in ons systeem", aldus de technisch directeur. Van der Werff is zaterdagavond al inzetbaar, als PEC op bezoek gaat bij sc Heerenveen. Het aantrekken van Van der Werff kan niet los worden gezien van de blessure van Kersten. Laatstgenoemde stond al enige tijd langs de kant met een knieblessure. Het plan van Kersten was om vijf maanden rust te nemen, in de hoop dat de klachten over zouden gaan. In overleg met de club heeft de verdediger echter besloten om toch tot opereren over te gaan. Daardoor ligt de stopper naar verwachting zo'n zeven maanden uit de roulatie. Eerder in het seizoen was Kersten ook al enkele tijd niet inzetbaar vanwege enkelklachten. Mede daardoor kwam hij deze voetbaljaargang slechts in 13 van de 18 competitiewedstrijden in actie.

 
Eredivisie
 
PEC Zwolle
 
Maikel van der Werff

Poll
Is Maikel van der Werff een versterking voor PEC Zwolle?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties