Kameroen kan wél scoren en wint ruim; twee merkwaardige momenten Onana

In de spectaculaire openingsfase kwam Kameroen dus verrassend al snel op achterstand. In de vierde minuut werd Hutessa Dawa slecht gedekt, waardoor de linksbuiten een lage voorzet vlak langs Onana kon tikken: 0-1. Kameroen stelde vijf minuten later orde op zaken via Karl Toko Ekambi, die bij de tweede paal in alle vrijheid een voorzet van Collins Fai binnen knikte: 1-1.

In de open wedstrijd had Ethiopië in de 25ste minuut verrassend opnieuw de leiding moeten nemen, maar Amanuel Gebremichael zag Onana met de voet redden. Ethiopië bleef in defensief opzicht opvallend goed op de been, maar na rust veranderde dat snel. Het was in de 53ste minuut opnieuw een vrije kopbal, ditmaal van Vincent Aboubakar, die Kameroen aan een doelpunt hielp: 2-1.

Twee minuten later scoorde diezelfde Aboubakar opnieuw. Nicolas Moumi Ngamaleu brak in een snelle counter door aan de rechterzijde van het strafschopgebied en bood zijn spits met een lage pass een simpele intikker: 3-1. De definitieve beslissing viel in de 68ste minuut via Toko Ekambi, die op de linkerflank gelanceerd werd, handig terug kapte naar zijn rechterbeen en de korte hoek vond: 4-1. Onana pakte in de slotfase nog een domme gele kaart vanwege tijdrekken en Fai raakte namens Kameroen van afstand de paal.