Kameroen kan wél scoren en wint ruim; twee merkwaardige momenten Onana
Donderdag, 13 januari 2022 om 18:50 • Jeroen van PoppelLaatste update: 18:56

Kameroen heeft donderdag een gigantische stap gezet naar de volgende ronde van de Afrika Cup. Het gastland liet zien meer dan één doelpunt in een wedstrijd te kunnen maken, en is opvallend genoeg nog het enige land dat daarin slaagde. De Ontembare Leeuwen zetten Ethiopië met 4-1 eenvoudig aan de kant. André Onana kon aan de tegentreffer van Kameroen niet veel doen, maar viel in de slotfase op door twee merkwaardige momenten: de doelman van Ajax pakte bij een 4-1 stand dom geel voor tijdrekken en schoof in de laatste minuut zomaar een bal in de voeten bij een Ethiopische aanvaller, die dat niet afmaakte.

In de spectaculaire openingsfase kwam Kameroen dus verrassend al snel op achterstand. In de vierde minuut werd Hutessa Dawa slecht gedekt, waardoor de linksbuiten een lage voorzet vlak langs Onana kon tikken: 0-1. Kameroen stelde vijf minuten later orde op zaken via Karl Toko Ekambi, die bij de tweede paal in alle vrijheid een voorzet van Collins Fai binnen knikte: 1-1.

In de open wedstrijd had Ethiopië in de 25ste minuut verrassend opnieuw de leiding moeten nemen, maar Amanuel Gebremichael zag Onana met de voet redden. Ethiopië bleef in defensief opzicht opvallend goed op de been, maar na rust veranderde dat snel. Het was in de 53ste minuut opnieuw een vrije kopbal, ditmaal van Vincent Aboubakar, die Kameroen aan een doelpunt hielp: 2-1.

Twee minuten later scoorde diezelfde Aboubakar opnieuw. Nicolas Moumi Ngamaleu brak in een snelle counter door aan de rechterzijde van het strafschopgebied en bood zijn spits met een lage pass een simpele intikker: 3-1. De definitieve beslissing viel in de 68ste minuut via Toko Ekambi, die op de linkerflank gelanceerd werd, handig terug kapte naar zijn rechterbeen en de korte hoek vond: 4-1. Onana pakte in de slotfase nog een domme gele kaart vanwege tijdrekken en Fai raakte namens Kameroen van afstand de paal.

 
Afrika Cup
 
Kameroen
 
André Onana

>
Africa Cup of Nations
Kameroen
4
1
Ethiopia
Donderdag, 13 januari 2022 om 17:00
Meer nieuws
   
00:09
00:09
Gasperini doet schokkende onthulling over plotselinge afwezigheid Ilicic
9
   
23:45
23:45
'Ik werd weggestuurd bij Jong De Graafschap en speel nu bij zo'n grote club'
4
   
23:09
23:09
Sensationele ommekeer in blessuretijd maakt einde aan horrorreeks Atlético
30
   
22:52
22:52
'Geschorste' Michal Sadílek helpt FC Twente aan vierde plaats
39
   
22:42
22:42
Loting kwartfinale TOTO KNVB Beker: Ajax - Vitesse mooiste affiche
52
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties