Bouwmagnaat koopt NAC en wil binnen twee jaar naar de Eredivisie
Vrijdag, 14 januari 2022 om 13:14 • Jordi TomasowaLaatste update: 15:02

NAC Breda krijgt voor circa zes miljoen euro een nieuwe eigenaar, zo melden BN DeStem en Omroep Brabant. De Bredase club stond sinds juni 2020 te koop, ruim anderhalf jaar later is er een geschikte kopende partij gevonden voor de overname. Bouwondernemer en supporter van NAC Karel Vrolijk wordt een van de nieuwe eigenaren en het gezicht van de Parel van het Zuiden.

Volgens Omroep Brabant heeft Vrolijk grote plannen met NAC. Zo wil hij middels een vijfjarenplan de begroting opschroeven naar achttien tot twintig miljoen euro. Het uiteindelijke doel is dat NAC binnen twee jaar promoveert naar de Eredivisie. De eerstedivisionist heeft de overname nog niet bekendgemaakt, maar zal dit volgens BN DeStem vandaag nog doen, voorafgaand aan het Keuken Kampioen Divisie-duel met FC Volendam.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In juni 2020 werd NAC door zijn drie grootaandeelhouders Wim van Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema te koop gezet. Bouwondernemer Vrolijk liet in juli vorig jaar aan Omroep Brabant al weten dat hij van plan was om de aandelen van NAC te kopen. Het bod van Vrolijk, dat hij samen met supporterscollectief Ons NAC deed, werd destijds echter afgeslagen door de eigenaren. De grootaandeelhouders slaagden er vervolgens niet in om met een andere partij tot een overname te komen, waardoor Vrolijk nu alsnog voor circa zes miljoen euro alle aandelen in handen krijgt.

Lange tijd was er bij NAC ook een Amerikaanse investeerder in beeld om de club over te nemen. Zij zijn nu echter door de grootaandeelhouders terzijde geschoven. De Bredase club moet voor de definitieve overname nog wel goedkeuring krijgen van de KNVB, de Raad van Commissarissen en de Stichting NOAD. Momenteel staat NAC in de Keuken Kampioen Divisie op een teleurstellende negende plaats met 28 punten uit 21 duels. Vrijdagavond wacht de ploeg van trainer Edwin de Graaf om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
NAC Breda
 
FC Volendam
 
Edwin de Graaf

>
Eerste Divisie
NAC Breda
0
0
FC Volendam
Vrijdag, 14 januari 2022 om 20:00
Meer nieuws
   
11:11
11:11
Feyenoord-target Wilfried Gnonto lijk hard op weg naar de Premier League
5
   
10:42
10:42
AZ-directeur Huiberts spreekt klare taal na transferwens van Jesper Karlsson
16
   
10:05
10:05
Perez kan opmerking van Kraay tegen Bergwijn niet aanhoren: 'Och, Hans...'
73
   
10:02
10:02
Van Hanegem geeft Ten Hag twee adviezen: 'Niet doen bij Manchester United'
60
   
09:05
09:05
Gerbrands schetst vreselijke situatie: 'Dit wordt echt onderschat in voetbal'
35
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties