Sven Botman bezorgt worstelend tiental van Lille OSC een punt in Marseille

De door Newcastle United en AC Milan begeerde Botman werd niet gedekt bij een uitdraaiende corner van Renato Sanches en had daardoor de ruimte om binnen te koppen in de linkerhoek. Eerder in de openingsfase vroeg Marseille tevergeefs om een strafschop na contact tussen Benjamin André en Gerson, terwijl Burak Yilmaz met een van richting veranderd afstandsschot stuitte op keeper Pau López. Na het openingsdoelpunt bracht López op knappe wijze redding op een kopbal van Burak, waarna collega-doelman Ivo Grbic voorkwam dat Dimitri Payet er 1-1 van maakte.

Al na een halfuur moest Lille verder met tien man. In een tijdsbestek van twee minuten kreeg André een gele kaart voor demonstreren en voor een overtreding op Mattéo Guendouzi, waardoor de middenvelder het spel voortijdig moest verlaten. Marseille wilde de druk opvoeren tien man, maar creëerde geen serieuze kansen meer in de eerste helft. Lille werd nog dreigend met een door López gepareerd afstandsschot van Jonathan Bamba. In de tweede helft had Marseille een enorm overwicht aan balbezit, maar duurde het lang voordat de thuisploeg daar de vluchten van plukte.

Marseille kwam twintig minuten voor tijd zelfs goed weg toen een treffer van Burak werd afgekeurd omdat hij nipt buitenspel zou hebben gestaan. Aan de overzijde prikte Arek Milik met een uitgestoken voet net over het doel, alvorens een geplaatst schot van Cengiz Ünder toch nog de gelijkmaker opleverde na een korte corner. Een poeier van Gerson vloog net naast het doel van Lille, terwijl een kopbal van Luan Peres evenmin leidde tot de bevrijdende 2-1 voor l'OM. In de blessuretijd waren ook William Saliba en Gerson nog dicht bij het winnende doelpunt, maar Lille hield stand.