Manchester United streept alvast een optie door voor Lingard
Donderdag, 20 januari 2022 om 11:40 • Jeroen van PoppelLaatste update: 11:41

Newcastle United heeft zijn belangstelling kenbaar gemaakt aan Jesse Lingard, zo verzekerde Sky Sports woensdag. De 29-jarige middenvelder beschikt over een aflopend contract bij Manchester United en gaat dat niet verlengen. Lingard is geïnteresseerd in een overgang naar Newcastle, die mogelijk zelfs al in januari zou kunnen plaatsvinden. Onder meer de BBC meldt donderdag dat Manchester United niet wenst mee te werken aan een verhuurperiode van de middenvelder in Newcastle.

Lingard heeft door de komst van Kieran Trippier, de eerste grote aankoop van Newcastle onder het Saudi-Arabische bewind, veel vertrouwen gekregen in het sportieve project van the Magpies. Lingard is op zoek naar speeltijd, om zo zijn plek bij het Engelse nationale elftal niet te verliezen. De 34-voudig international kwam in oktober nog uit voor the Three Lions, maar werd bij de laatste interlandperiode van november gepasseerd. Ralf Rangnick echter wil hem naar verluidt niet tussentijds laten gaan, ook al erkent de Duitse manager dat zijn selectie momenteel te groot is.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Newcastle kan Lingard transfervrij inlijven deze zomer, maar bekijkt ook de mogelijkheid om de middenvelder in deze transferperiode over te nemen van Manchester United. Volgens Sky Sports spreekt daarbij in het voordeel van Newcastle dat de club op dit moment geen directe concurrent is van the Red Devils. De rijkste voetbalclub ter wereld heeft daarmee een streepje voor op Tottenham Hotspur, dat ook in de markt is voor Lingard. Het is nog niet bekend of Newcastle een nieuwe poging gaat wagen voor de reservespeler van Manchester United.

Lingard kende vorig jaar een fantastische huurperiode bij West Ham United en kreeg in de zomer van Ole Gunnar Solskjaer te horen dat hij een kans zou krijgen op Old Trafford. De Noorse manager gunde Lingard vervolgens slechts één basisplaats, totdat Solskjaer in november ontslagen werd. Ook onder diens opvolger Ralf Rangnick begon Lingard pas één keer aan een wedstrijd, tegen Young Boys in de Europa League. Dit seizoen speelde hij veertien officiële duels voor United, waarin hij twee goals en één assist produceerde. In totaal staat de teller al op 224 wedstrijden (35 doelpunten en 21 assists) voor de club.

 
Premier League
 
Manchester United
 
Newcastle United
 
Jesse Lingard
 
Ralf Rangnick

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties