Frenkie de Jong: 'Het lijkt alsof die mensen de wedstrijden niet eens kijken'
Zondag, 23 januari 2022 om 23:19 • Mart van MourikLaatste update: 23:26

Frenkie de Jong heeft Barcelona zondagavond de drie punten bezorgd. Op bezoek bij Deportivo Alavés hadden de Catalanen grootse moeite om een doorbraak te forceren, maar in de 87ste minuut zorgde de Nederlander op aangeven van Ferran Torres voor de verlossing: 0-1. Na afloop van de wedstrijd kijkt De Jong kritisch naar zijn eigen spel, maar voor de camera van Movistar + maakt hij ook van de gelegenheid gebruik om te reageren op criticasters.

Lang zag het ernaar uit dat Barcelona voor de vierde officiële wedstrijd op rij niet zou winnen. De Catalanen wisten geen gat in de Baskische defensie te vinden en de spaarzame kansen die gecreëerd werden, liet men onbenut. Toch kwam De Jong drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd met de bevrijdende treffer. De middenvelder de bal kon op aangeven van Ferran Torres in een leeg doel leggen.

Meer: ‘Frenkie de Jong kan slechts onder één voorwaarde bij Barcelona blijven’ | Xavi zet fantasiedefensie neer en geeft Depay basisplek; Frenkie afwezig

Het artikel gaat verder onder de video
Malen opnieuw belangrijk voor Dortmund | Hoffenheim - Dortmund | Highlights
Meer videos

"De overwinning was heel belangrijk, omdat we in een moeilijke fase van het seizoen zitten", laat De Jong direct na afloop weten. "Het was erg moeilijk om hier te spelen omdat het veld erg koud was. We moeten zorgvuldiger omspringen met de kansen, zeker in uitwedstrijden. Tegen Real Madrid (in de Supercopa de España, red.) waren we trots op een spel, terwijl we verloren. Dat vond ik jammer. Wij zijn Barcelona en we mogen niet trots zijn als we verliezen."

"Ik voel me goed", vervolgt De Jong. "Maar nu ik heb gescoord, zullen de mensen zeggen dat ik goed gespeeld heb voor het vijandige doel. Maar dat is niet zo. Het lijkt alsof die mensen de wedstrijden helemaal niet kijken. Ik kan op veel vlakken verbeteren, maar ik speel ook weer niet desastreus", besluit De Jong, die zijn eerste treffer aantekende sinds het LaLiga-duel met Villarreal van 27 november.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Frenkie de Jong

>
La Liga
Alavés
0
1
Barcelona
Zondag, 23 januari 2022 om 21:00
Meer nieuws
   
00:20
00:20
Perez: 'Als híj je moet redden... Hij heeft geen idee wat hij hier moet doen'
8
   
23:55
23:55
Dramatische strafschop kost Van Bronckhorst eerste Europese prijs als trainer
116
   
23:30
23:30
Analyse na 88.000 wedstrijden: 'Wordt Ajax het Bayern van Nederland?'
47
   
23:13
23:13
Schokkend: Schot gaat knock-out na omsingeling door groep wrede hooligans
0
   
22:14
22:14
Schalke 04 haalt bij Jong Ajax tweede Nederlandse selectiespeler weg
14
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties