AS Roma onder hoogspanning: bodyguards gaan journalisten te lijf
Woensdag, 18 mei 2022 om 19:47 • Rian Rosendaal

Er lijkt extra spanning te zijn bij AS Roma in aanloop naar de finale van de Conference League tegen Feyenoord van volgende week woensdag. Enkele journalisten werden dinsdagavond namelijk hardhandig verwijderd door enkele bodyguards van de Romeinse club. De selectie van trainer José Mourinho kwam dinsdag bijeen in restaurant Pierluigi, in het centrum van Rome.

De spelers en stafleden van Roma, in voorbereiding op de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Torino, werden niet afgeschermd tijdens het bezoek aan het restaurant. Men zat gewoon op het terras, terwijl op dat moment twee journalisten naar de tweede verdieping gingen om van bovenaf foto's te kunnen maken. La Repubblica meldt dat er al snel werd ingegrepen door bodyguards van Roma.

Bovengenoemde Italiaanse krant meldt voorts dat de bodyguards eisten dat de foto's die de journalisten hadden gemaakt zo snel mogelijk verwijderd zouden worden. Er ontstond een grimmige sfeer bij het restaurant, wat zelfs tot een handgemeen leidde. De lokale politie kwam ter plaatse om de gemoederen tot bedaren te brengen. Er circuleert een kort filmpje op Twitter waarop is te zien dat een van de journalisten hardhandig tegen de muur wordt gewerkt door een van de Roma-bodyguards.

 
Conference League
 
AS Roma
 
Feyenoord

>
UEFA Europa Conference League
AS Roma
1
0
Feyenoord
Woensdag, 25 mei 2022 om 21:00
Meer nieuws
   
23:30
23:30
Oefenduels Eredivisie: Tannane scoort voor NEC; Sparta wint met 0-24
34
   
23:20
23:20
Sarina Wiegman leidt Engeland op volgepakt Old Trafford naar openingszege EK
15
   
22:47
22:47
De Jong komt met raad voor Xavi Simons: 'Daar moet je mee leren omgaan'
17
   
22:08
22:08
Orkun Kökçü verlaat trainingskamp Feyenoord; Slot roept direct vervanger op
27
   
21:47
21:47
Loïs Openda vertrekt voor tien miljoen euro bij Club Brugge
27
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties