Marcos Senesi kan uitgerekend tegen Italië debuteren in Argentijnse ploeg
Vrijdag, 20 mei 2022 om 14:53 • Jordi TomasowaLaatste update: 16:04

Marcos Senesi is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Argentinië. Men speelt op 1 juni in Londen tegen Italië voor de zogeheten 'Finalissima', een duel tussen de kampioenen van Zuid-Amerika en Europa. Senesi koos er onlangs voor om beschikbaar te blijven voor Argentinië. Vorige week vrijdag maakten diverse journalisten uit Italië nog bekend dat hij eveneens opgeroepen werd voor de voorselectie van de Italiaanse ploeg. De 25-jarige verdediger van Feyenoord bevestigde dat hij een uitnodiging op zak had, maar geeft de voorkeur momenteel aan een interlandcarrière bij Argentinië.

"Het is natuurlijk mooi dat twee nationale teams mij willen hebben", zei Senesi tegenover de Argentijnse krant Olé. "Dat betekent in elk geval dat ik mijn werk goed doe. De geruchten over Italië kloppen. Ik heb contact gehad met Mancini, hij vertelde me over zijn project. Toen heb ik ook met de Argentijnse technische staf gesproken en op dat moment heb ik mijn wens uitgesproken om voor dát land te spelen. Mijn beslissing staat al vast, ja."

Senesi beaamde dat Mancini hem wilde overtuigen om voor het nationale elftal van Italië te kiezen. "Hij wil een nieuw team samenstellen en wilde dat ik er deel van zou uitmaken. Hij staat op het punt een grote herstructurering door te voeren bij Italië en wilde dat ik daar deel vanuit ging maken." Met zijn dubbele nationaliteit en gezien zijn jonge leeftijd was Senesi een interessante optie voor Mancini geweest, aangezien de centrumverdedigers Leonardo Bonucci (35) en Giorgio Chiellini (37) op leeftijd zijn.

De mandekker van Feyenoord hoefde naar eigen zeggen niet lang na te denken om uiteindelijk de knoop door te hakken. "Ik ben met familieleden gaan zitten en heb naar hen geluisterd, maar de realiteit is dat ik van kinds af aan er altijd van gedroomd heb om voor het Argentijnse nationale team uit te komen", aldus Senesi.

Argentinië en Italië treffen elkaar in juni in het kader van de zogenoemde Finalissima, een wedstrijd tussen de winnaars van het EK en de Copa América. Dat affiche werd in 1985 en 1993 al eens afgewerkt en werd nieuw leven ingeblazen na het EK en de Copa América van vorig jaar. De wedstrijd wordt gespeeld op Wembley en maakt deel uit van een nauwere samenwerking tussen de UEFA en de CONMEBOL. Omdat Senesi zowel een Italiaans als Argentijns paspoort heeft, is hij speelgerechtigd voor beide landen. Hij had de eerste speler ooit kunnen worden die door twee landen werd opgeroepen voor dezelfde wedstrijd. Ook de Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico zijn geselecteerd voor de aanstaande interland in Londen.

 
Vriendschappelijke interlands
 
Argentinië
 
Italië
 
Feyenoord
 
Marcos Senesi

>
CONMEBOL/UEFA Finalissima
Italië
0
3
Argentinië
Woensdag, 1 juni 2022 om 20:45
Meer nieuws
   
23:00
23:00
'Hij heeft echt de X-factor en hoort eigenlijk niet in deze competitie thuis'
6
   
22:45
22:45
Oranje Leeuwinnen boeken ondanks missers broodnodige zege in 'spookduel'
2
   
22:05
22:05
Schreuder reageert bij Ziggo met veelzeggende glimlach op vraag over transfer
16
   
21:42
21:42
Botman maakt officieel droomtransfer naar Newcastle voor 37 miljoen euro
134
   
21:11
21:11
Transfers Keuken Kampioen Divisie 2022/23: de laatste bevestigde deals
4
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties