Kylian Mbappé voor een duel geschorst mocht hij naar Real Madrid gaan
Donderdag, 19 mei 2022 om 19:47 • Mart van Mourik

Mocht Kylian Mbappé naar Real Madrid vertrekken, dan zal hij het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen moeten missen. De aanvaller van Paris Saint-Germain liep tegen een schorsing aan door geel te pakken in het Ligue 1-duel met Montpellier (0-4). Vanwege de regelgeving van de FIFA zal Mbappé zijn schorsing meedragen naar komend seizoen, ongeacht de Europese club waarvoor hij te zijner tijd speelt.

Mbappé had met twee assists en een benutte strafschop een belangrijk aandeel in de zege van PSG op Montpellier. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg de aanvaller nog een gele kaart van arbiter Jérémy Stinat, die Mbappé bestrafte vanwege 'onsportief gedrag'. Het was de tiende gele prent voor de Frans international, die daardoor een schorsing van een duel moet uitzitten. Hoewel PSG komend weekend nog in actie komt tegen FC Metz, heeft Fédération Française de Football, de Franse bond, aangegeven dat de schorsing pas ingaat na het laatste Ligue 1-duel van het seizoen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: ‘Dus wat nu? We gaan Mbappé hierom niet kruisigen in ieder geval’

De regels van de FIFA schrijven voor dat een geschorste speler zijn schorsing moet uitzitten, ongeacht de club waarvoor die op een bepaald moment actief is. Hoewel er van een officiële overeenkomst nog geen sprake is, meldde onder meer the Athletic dat Mbappé reeds een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Real Madrid over een samenwerking.

De 23-jarige goalgetter kiest daarmee voor een transfervrij vertrek uit Parijs, al benadrukt de gerenommeerde sportsite dat er nog geen handtekening op papier staat. PSG probeert tot het laatste moment Mbappé ervan te overtuigen om te blijven, zo klinkt het. Ook in Spanje werd melding gemaakt van het akkoord tussen Mbappé en Real. Marca stelt dat met de overgang een tekenpremie van 120 miljoen euro gemoeid is, zover bekend de hoogste ooit. Mbappé zal naar verluidt dertig miljoen euro per jaar gaan verdienen.

 
LaLiga
 
Real Madrid
 
Paris Saint-Germain
 
Kylian Mbappé

>
La Liga
Real Madrid
0
0
Real Betis
Vrijdag, 20 mei 2022 om 21:00
Meer nieuws
   
06:35
06:35
De Jong komt met raad voor Xavi Simons: 'Daar moet je mee leren omgaan'
18
   
23:30
23:30
Oefenduels Eredivisie: Tannane scoort voor NEC; Sparta wint met 0-24
34
   
23:20
23:20
Sarina Wiegman leidt Engeland op volgepakt Old Trafford naar openingszege EK
16
   
22:08
22:08
Orkun Kökçü verlaat trainingskamp Feyenoord; Slot roept direct vervanger op
27
   
21:47
21:47
Loïs Openda vertrekt voor tien miljoen euro bij Club Brugge
27
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties