'Overeenkomst met zowel Real als PSG, Kylian zal nu een besluit nemen'
Vrijdag, 20 mei 2022 om 15:32 • Jordi TomasowaLaatste update: 16:29

De transfersoap rondom Kylian Mbappé lijkt een nieuwe wending te krijgen. Real Madrid had reeds het jawoord van de Fransman gekregen, maar de aanvaller van Paris Saint-Germain vroeg vervolgens om meer bedenktijd aangaande zijn toekomst. Mbappé, wiens contract volgende maand afloopt, heeft volgens journalist Gianluca Di Marzio een nieuw lucratief voorstel ontvangen van PSG, waardoor hij sterk overweegt om de club trouw te blijven. Daarnaast is er naar verluidt door zijn familie op hem ingepraat om de komende jaren gewoon bij PSG te blijven.

Real gaf eerder deze week te kennen optimistisch te zijn wat betreft de transfervrije overstap van Kylian Mbappé. De Koninklijke hoopte dinsdag al groen licht te krijgen van de sterspeler van PSG, maar hij vroeg Real dus om meer bedenktijd. De gesprekken van vorige week, waarin ook de portretrechten van Mbappé ter sprake kwamen, werden door Real als 'erg positief' ervaren. Di Marzio meldt nu echter dat PSG de beste papieren heeft in de strijd om de handtekening van de 23-jarige aanvaller. De komende uren kunnen weleens heel belangrijk worden, aldus de Italiaanse voetbalvolger.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: ‘Dus wat nu? We gaan Mbappé hierom niet kruisigen in ieder geval’

Fayza Al-Amari, de moeder van de door Real begeerde spits, geeft vrijdag een korte verklaring over de veelbesproken transferssoap in gesprek met Kora Plus. "We hebben een overeenkomst bereikt met zowel Real als PSG. Kylian zal nu een besluit nemen. De twee aanbiedingen van PSG en Real zijn haast identiek. Het is nu dus aan Kylian, hij zal een beslissing moeten nemen."

De vertegenwoordigers van Mbappé vroegen volgens Marca tweehonderd miljoen euro aan tekenpremie. Het bedrag dat Madrid in augustus 2021 bood. Met de nu dus weer betwijfelde overgang is uiteindelijk 130 miljoen euro gemoeid. Een heet hangijzer voor Mbappé waren zijn portrechtrechten. De stervoetballer heeft harde eisen gesteld en kwam met Real overeen dat hij 75 tot 80 procent daarvan kon behouden, terwijl dat normaal gesproken rond de 50 procent ligt. Cristiano Ronaldo sprak met Real destijds een percentage van 60 af.

Met het gladstrijken van de laatste plooien, leek de climax van de soap rondom Mbappé nabij. De aanvaller is echter ook altijd naar PSG blijven luisteren. De Franse grootmacht is bereid om ver te gaan voor zijn sterspeler. Le Parisien meldde onlangs dat hij tegen een netto jaarsalaris van vijftig miljoen euro per seizoen en een netto tekenpremie van honderd miljoen euro voor twee seizoenen kan bijtekenen. Marca schreef dat de club hem ook inspraak wil geven in de inkomende en uitgaande transfers. De verwachting is dat Mbappé na de ontmoeting met PSG en familieleden uiterlijk zondag duidelijkheid zal scheppen.

 
LaLiga
 
Ligue 1
 
Paris Saint-Germain
 
Real Madrid
 
Kylian Mbappé

Poll
Waar speelt Kylian Mbappé volgend seizoen?
Paris Saint-Germain
Real Madrid
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties