Eva Jinek spreekt met Johan Derksen en geeft rel bijzondere wending
Zaterdag, 21 mei 2022 om 14:42 • Jeroen van PoppelLaatste update: 14:41

Eva Jinek heeft Johan Derksen vrijdag persoonlijk verteld dat het verhaal over 'het dansen op het graf van Vandaag Inside' niet helemaal waar is, zo meldt Derksen in het genoemde praatprogramma. De analist gaf daar bij aan dat Sam van Royen, de redacteur die hij opvoerde als getuige, het verhaal over Jinek ietwat uit zijn verband had getrokken.

Wilfred Genee was verbaasd dat Derksen de naam van zijn getuige 'zo op tafel gooit'. "Als je de feiten brengt, dan zijn dat de feiten", aldus Derksen. "Sam van Royen, een redactielid van ons, was daar samen met Eus (Özcan Akyol, red.). Die hebben we vanavond geraadpleegd en die zegt: 'Tja, ze heeft het echt gezegd.' Eva kon het zich niet echt herinneren, maar ze verontschuldigde zich wel een beetje. Ze zegt: 'We hadden een afterparty, ik had wat gedronken en dan word ik wat gillerig.'"

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Derksen: 'Ik heb getuigen: Jinek danste letterlijk op ons graf: een eng wijf'

Johan Derksen haalde donderdagavond vernietigend uit naar Eva Jinek.Lees artikel

"Sam zei: ze heeft een dankwoord gesproken naar haar team, van: 'Jullie zijn een fantastisch team, het beste waar ik ooit mee gewerkt heb. We hebben zelfs Vandaag Inside van de buis gekregen.' En ze zegt: 'Als ik dat gezegd heb, ik kan het me niet herinneren, dan is dat als grap bedoeld.'" Genee had Jinek ook gesproken. "Ze zei ook tegen mij: 'Ik heb eventueel een grap gemaakt dat de kijkcijfers volgend seizoen beter zouden worden omdat er één concurrent verdwenen is.'"

"Ik ging volledig op de getuige af, ik ben er niet bij geweest", aldus Derksen, die van Hélène Hendriks te horen kreeg dat het hele verhaal erg uit zijn verband is getrokken. "Het is een beetje opgeblazen, ja", zei Genee. "Ze heeft een grapje erover gemaakt, maar dat zouden wij toch ook hebben gedaan." Derksen had nog een onthulling: "Ze zei dat ze hier wel zou willen aanschuiven." Genee: "Ze is van harte welkom."

 
Nederland

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties