Contractverlenging Mbappé leidt tot officiële stappen: 'Dit is een schandaal'
Zondag, 22 mei 2022 om 13:29 • Tom RofekampLaatste update: 13:34

Javier Tebas heeft geen goed woord over voor de handelwijze van Paris Saint-Germain bij de contractverlenging van Kylian Mbappé. De president van LaLiga spreekt op Twitter schande van het bedrag waarmee de steraanvaller overgehaald werd in Parijs te blijven, gegeven de miljoenenverliezen van PSG de afgelopen jaren. Met name voorzitter Nasser Al Khelaïfi moet het ontgelden in zijn relaas.

Eerder deze week leek Real Madrid nog op poleposition te liggen om Mbappé binnen te halen, maar het laatste contractvoorstel van PSG deed de 48-voudig Frans international toch besluiten om bij zijn huidige club te blijven. De landskampioen was bereid om ver te gaan voor zijn sterspeler. Le Parisien meldde onlangs dat hij tegen een netto jaarsalaris van vijftig miljoen euro per seizoen en een netto tekenpremie van honderd miljoen euro voor twee seizoenen kon bijtekenen. Het voorstel van PSG klonk Mbappé vertrouwder in de oren dan dat van Real, wat voor hem de doorslag gaf.

Tebas is van de zotte door de contractaanbieding van Parijs, die volgens hem helemaal niet gedaan had mogen worden. "Wat PSG gaat doen door Mbappé's contract te verlengen met grote hoeveelheden geld (wat we weten door waarvandaan en hoe PSG hem betaalt), na het verliezen van 700 miljoen euro de afgelopen jaren en het betalen van 600 miljoen aan loonkosten, is een BELEDIGING voor het voetbal, schrijft de bestuurder zaterdag op Twitter. "Al-Khelaïfi is zo gevaarlijk als de Super League."

De woede van de LaLiga-president blijkt tevens uit het officiële statement van het hoogste Spaanse voetballichaam dat zaterdag naar buiten kwam. Hierin geeft LaLiga aan PSG aan te klagen bij de administratieve en belastingautoriteiten van zowel de UEFA, de Franse en Europese autoriteiten. "Dit is een schandaal", luidt het oordeel van Tebas en consorten. Overigens was ook de tekenpremie die Real Madrid bereid was te betalen niet mals, wist Marca: Mbappé zou tweehonderd miljoen euro verlangd hebben.

Gary Lineker betuigt LaLiga dan ook van hypocrisie, daar 'de twee Spaanse giganten' - waarmee de analist naar alle waarschijnlijkheid op Real Madrid en Barcelona doelt - altijd enorme sommen geld hebben betaald voor topspelers. "Ik ben dol op Spaans voetbal", schrijft Linker, "maar het blaten over dat het blijven van Mbappé bij PSG sport ruïneert is iets teveel. De twee Spaanse giganten hebben supersterren altijd gelokt met enorme sommen geld. Niemand heeft daarbij een kijkje kunnen nemen. Je kan het niet altijd krijgen zoals je wilt.

 
LaLiga
 
Paris Saint-Germain
 
Real Madrid
 
Kylian Mbappé

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties