Angstige momenten na Duitse finale: ambulance en reanimatie op veld

Het hele incident werd buiten beeld gehouden, maar wel te zien was hoe na enkele minuten een ambulance het veld op kwam rijden. In het stadion werd een kwartier later gemeld dat de toestand van de getroffen persoon 'stabiel' is. Ronald van der Geer, commentator van Ziggo Sport, stelt vast dat een succesvolle reanimatie heeft plaatsgevonden en dat het slachtoffer naar het ziekenhuis wordt gebracht. De prijsuitreiking werd, weliswaar met enorme vertraging, alsnog afgemaakt, waardoor Leipzig de DFB Pokal toch nog in de lucht mocht tillen.

Daarvoor had zich voor het oog van 75.000 toeschouwers een lange bekerfinale afgespeeld, waarin Freiburg al na vijf minuten op voorsprong kwam. Maximilian Eggestein reageerde alert en plaatste een afvallende bal van zeventien meter binnen: 1-0. Leipzig zag de problemen twaalf minuten na rust groter worden toen Marcel Halstenberg na een grove tackle met rood van het veld werd gestuurd. Desalniettemin kwam Leipzig terug, niet voor het eerst dit seizoen dankzij Christopher Nkunku, die een voorzet van Willi Orban binnenkopte: 1-1. Het doelpunt legde de kwetsbaarheid van Flekken bij hoge ballen bloot, want de doelman schatte de situatie volledig verkeerd in.

In de verlenging leek Leipzig een penalty te krijgen na een vermeende overtreding op Dani Olmo, maar de VAR draaide dat terug. Leipzig-middenvelder Kevin Kampl, die al gewisseld was, kreeg in de consternatie die daardoor ontstond zijn tweede gele kaart. Flekken kon in de strafschoppenserie zijn matige reputatie als het gaat om het keren van penalty's niet verbeteren en wist geen enkele poging van Leipzig te keren. Flekken stopte in totaal slechts 4 van de 31 penalty's die hij in het profvoetbal op zich af zag komen. Freiburg miste twee van zijn vier genomen strafschoppen, waardoor die Roten Bullen wonnen: 4-2 in strafschoppen na een 1-1 eindstand.