L'Équipe: PSG akkoord over afkoopsom nieuwe trainer
Maandag, 20 juni 2022 om 22:10 • Yvo van DorstLaatste update: 22:12

De transfer van trainer Christophe Galtier naar Paris Saint-Germain lijkt definitief te zijn, nu de Parijzenaren een akkoord hebben met OGC Nice over de afkoopsom. De club had al een persoonlijk akkoord met Galtier zelf en volgens L'Équipe is Nice maandag akkoord gegaan met een afkoopsom van tien miljoen euro voor de hoofdtrainer. PSG haalt hiermee de coach binnen die vorig jaar met Lille OSC de titel wist te winnen ten koste van de club uit de hoofdstad. Galtier werkte afgelopen seizoen bij Nice samen met Justin Kluivert, Calvin Stengs en Pablo Rosario.

Voordat Galtier aangesteld kan worden zal PSG echter eerst de huidige coach Mauricio Pochettino moeten lozen. De Argentijn staat al langere tijd op de nominatie om het Parc des Princes te verlaten. De Franse sportkrant verwacht dat Pochettino voor donderdag akkoord is over zijn vertrekregeling. Naar verluidt krijgen Pochettino en zijn vier stafleden een flink bedrag mee. In Frankrijk wordt gesproken over een bedrag van vijftien miljoen euro. Het is de bedoeling dat Galtier op 4 juli de eerste training van PSG leidt.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Galtier eindigde afgelopen seizoen op een vijfde plek in de Ligue 1 met Nice. Het seizoen daarvoor was de coach nog werkzaam bij Lille, waarmee hij verrassend de landstitel wist binnen te slepen. Met Sven Botman centraal achterin haalde de club met een punt voorsprong het kampioenschap binnen. Het was voor het eerst sinds 2017 dat de titel buiten de grenzen van de hoofdstad werd uitgereikt. Galtier was afgelopen seizoen bij Nice coach van onder anderen Kluivert, Stengs en Rosario.

PSG werd afgelopen seizoen weliswaar kampioen van de Ligue 1, maar werd in de Champions League al bij de laatste zestien verslagen door latere winnaar Real Madrid. Deze uitschakeling was tegen het zere been van de schatrijke eigenaren van de club, waardoor onder andere technisch directeur Leonardo het veld moest ruimen. Ook Pochettino wordt verantwoordelijk gehouden voor de vroege uitschakeling in het miljardenbal. Met Galtier zal dit in het komende seizoen beter moeten.

 
Ligue 1
 
Paris Saint-Germain
 
OGC Nice
 
Mauricio Pochettino

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties