PSV verheugd met 'monster in goal': 'We hebben direct doorgepakt'
Dinsdag, 21 juni 2022 om 10:51 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 10:58

PSV heeft de komst van Walter Benítez wereldkundig gemaakt. De 29-jarige doelman komt transfervrij over van OGC Nice en tekent een contract tot medio 2025. Benítez moet komend seizoen in Eindhoven het doel gaan verdedigen, daar Yvon Mvogo vertrekt en Joël Drommel te licht wordt bevonden. Dinsdag staat de kersverse aanwinst voor het eerst op het trainingsveld met de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij. Eerder voegde PSV Boy Waterman al toe aan het keepersgilde.

Afgelopen weekend kwam de transfer van Benítez in een stroomversnelling terecht, toen de Argentijn afreisde naar Eindhoven voor de medische keuring. Het was al bekend dat PSV op zoek zou gaan naar een nieuwe eerste doelman. Mvogo werd gehuurd van RB Leipzig en keert terug bij de club uit de Bundesliga. Drommel heeft afgelopen seizoen meerdere kansen gekregen, maar wordt door de clubleiding te licht bevonden. Het is nog niet honderd procent zeker dat hij blijft in Eindhoven. Mogelijk wordt de voormalig doelman van FC Twente, die tot medio 2026 vastligt bij PSV, tijdelijk elders ondergebracht.

Meer: Foto van oplettende fan bevestigt aanstaande transfer van Xavi Simons | PSV-aanwinst raakt meteen gevoelige snaar met uitspraak over kampioenschap

Technisch directeur John de Jong is blij met de komst van Benítez. "Walter is een zeer ervaren keeper die zich op hoog niveau en voor langere tijd heeft bewezen. Hij heeft bijna tweehonderd wedstrijden voor Nice gespeeld en was er geregeld aanvoerder. Onze scouting zag hem al op jonge leeftijd spelen in Argentinië en is hem blijven volgen toen hij naar Europa vertrok. Omdat we wisten dat zijn contract na dit seizoen afliep, hebben we de laatste maanden erg veel tijd en energie in zijn komst gestoken. Toen duidelijk was dat hij open stond voor een transfer naar PSV hebben we direct doorgepakt", vertelt De Jong op de clubsite.

'Hier was ik naar op zoek'
Ook Benítez is verheugd met zijn transfer. "Ik heb een uitstekend gevoel aan het contact met PSV overgehouden en mijn beeld over de club werd bevestigd toen ik hier dit weekend arriveerde. Dit is een club met een grote historie en het complex ziet er waanzinnig mooi uit", vertelt hij tegen Voetbal International. "De ambitie van PSV spreekt me enorm aan. PSV speelt om alle prijzen en naar zo'n uitdaging was ik op zoek. Ik wil alles uit mezelf en het team halen, iedere training en wedstrijd opnieuw. Dat mogen de mensen ook van mij verwachten. Ik kijk uit naar dit avontuur."

PSV doet wel een behoorlijke financiële inspanning voor Benítez. De Argentijn tekent weliswaar transfervrij, toch wil dat niet zeggen dat de overgang goedkoop is. Benítez komt volgens de verwachting van De Telegraaf met zijn salaris dicht bij dat van Mario Götze en Eran Zahavi: ongeveer drie miljoen euro per jaar. Benítez maakte in de zomer van 2016 de transfervrije overstap van het Argentijnse Quilmes naar Nice. Waar de sluitpost het eerste seizoen in Zuid-Frankrijk nog genoegen moest nemen met een plek op de reservebank, werd hij vanaf het seizoen 2017/18 de onbetwiste nummer een onder de lat. Afgelopen voetbaljaargang keepte Benítez 37 competitiewedstrijden, waarin hij 14 keer de nul hield.

 
PSV
 
FC Twente
 
Walter Benítez
 
Eran Zahavi
 
Joël Drommel

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties