Entourage Antony mikt op vertrek en vraagt Ajax te luisteren naar aanbiedingen
Donderdag, 23 juni 2022 om 22:55 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 02:34

Transfermarktexpert Fabrizio Romano komt donderdagavond met een update over de situatie rondom Antony en Manchester United. Romano zegt dat de entourage van de Braziliaanse smaakmaker aan de clubleiding heeft gevraagd te luisteren naar aanbiedingen. Ook meldt hij dat Erik ten Hag een grote rol speelt in in het proces om Antony naar Manchester te drijven.

Dinsdag gaf ESPN al aan dat United er alles aan doet om Antony in te lijven. Bronnen rond de nieuwszender meldden dat de club van Erik ten Hag 40 miljoen pond (46,5 miljoen euro) over heeft voor de buitenspeler. Antony wordt al langer in verband gebracht met een overgang naar de Premier League-gigant. Ook ploeggenoten Jurriën Timber en Lisandro Martínez staan naar verluidt op het wensenlijstje van Ten Hag.

Ook São Paulo volgt de ontwikkelingen rond Antony met bovengemiddelde interesse. De Braziliaanse club bedong bij de verkoop aan Ajax een aanzienlijk doorverkooppercentage van twintig procent. Ajax betaalde São Paulo 15,75 miljoen euro, een bedrag dat middels bonussen kon oplopen tot maximaal 21,75 miljoen. Het doorverkooppercentage wordt berekend over het verschil tussen het aankoopbedrag en het verkoopbedrag. Antony kwam negen keer uit voor de nationale ploeg van Brazilië, wat zijn transferwaarde aanzienlijk heeft opgevijzeld. In die wedstrijden wist hij tweemaal doel te treffen. De kans is groot dat hij later dit jaar met Brazilië afreist

Antony wordt al enige tijd begeerd door United. De Engelse grootmacht is tot dusver nog niet daadkrachtig gebleken op de transfermarkt. Antony, die nog tot medio 2025 vastligt in Amsterdam, zou de eerste zomerse versterking moeten worden voor Ten Hag. Ook Liverpool en Newcastle United werden de voorbije maanden in verband gebracht met de Braziliaan, maar de aanwezigheid van Ten Hag bij United zou de doorslag moeten geven. GOAL meldde vorige week dat het management van Antony was gearriveerd in Manchester om de onderhandelingen te starten.

Het is echter nog maar de vraag of United tot een akkoord weet te komen met Ajax, daar de Amsterdammers naar verluidt zo'n zestig miljoen euro verlangen voor de flankspeler. Op dit moment hebben the Mancunians omgerekend 46,5 miljoen euro over voor de diensten van de technicus. Het is vooralsnog onduidelijk of United bereid is om aan de vraagprijs van Ajax te voldoen. Wanneer de gesprekken in Manchester met de zaakwaarnemers van Antony zullen plaatsvinden, is nog niet bekend. Antony was afgelopen seizoen een van de grote smaakmakers in de Eredivisie. In zijn tweede seizoen in Amsterdamse dienst kwam de linkspoot in totaal tot 33 optredens, waarin hij twaalf keer trefzeker was en elf assists verzorgden.

 
Eredivisie
 
Premier League
 
Ajax
 
Manchester United

Poll
Wat is Antony waard in jouw ogen?
45 miljoen
50 miljoen
55 miljoen
60 miljoen
Meer dan 60 miljoen
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties