Schrijf een reactie...
Eredivisie-clubs blijven zich mengen in strijd om verrassende transfer
Dinsdag, 28 juni 2022 om 11:45 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 12:20

Niet alleen Fortuna Sittard en FC Utrecht willen stunten met het binnenhalen van Silvester van der Water. Volgens Reon Boeringa van Voetbal International heeft SC Cambuur zich ook gemeld voor de buitenspeler van het Amerikaanse Orlando City SC. Van der Water wil graag terug naar Nederland en Cambuur wil hem graag definitief overnemen van de Amerikaanse club. De linkspoot ligt nog een half jaar vast in de Major League Soccer.

De buitenspeler heeft nog een contract tot eind december bij Orlando City, dat bereid zou zijn mee te werken aan een transfer. Welke transfersom de MLS-club voor ogen heeft is niet bekend. Van der Water maakte vorig jaar voor 1,2 miljoen euro de overstap van Heracles naar Orlando. In Almelo stond hij drie seizoenen onder contract. Daarvoor speelde hij eveneens drie seizoenen bij Almere City in de Keuken Kampioen Divisie. Nu lijkt er een strijd te zijn losgebarsten tussen meerdere Eredivisie-clubs.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Bij de huidige nummer vier van de Eastern Conference kwam Van der Water onder meer samen te spelen met sterren als Nani en Alexandre Pato, maar heel succesvol werd het avontuur niet voor de Nederlander. In zijn debuutseizoen kwam Van der Water tot 28 wedstrijden, waarvan 21 keer als basisspeler. Daarin wist hij drie keer het net te vinden. Dit seizoen staat de teller op vier optredens, allen als invaller. De buitenspeler zou zelf wel oren hebben naar een terugkeer in de Eredivisie. Hij wil graag weer dichter bij huis voetballen.

Ook Fortuna is in de markt voor Van der Water. "Ik denk niet dat we deze transfer (Burak Yilmaz, red.) de komende maanden nog overtreffen, maar we zijn wel op zoek naar spelers die qua niveau op zijn minst in de buurt kunnen komen", tekende Voetbal International op uit de mond van Fortuna-voorzitter Isitan Gün. Van der Water heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij er met zijn stap naar Orlando financieel gezien flink op vooruit ging ten opzichte van Heracles. De flankspeler strijkt in Florida een riant salaris op tussen de wereldsterren. Hoeveel precies is niet bekend.

 
Fortuna Sittard
 
FC Utrecht
 
SC Cambuur
 
Orlando City SC
 
Silvester van der Water

Poll
Waar zie jij Silvester van der Water liever?
Fortuna Sittard
FC Utrecht
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Reacties