Twente verzekert zich van prima uitgangspositie ondanks slechte tweede helft
Donderdag, 4 augustus 2022 om 21:49 • Wessel AntesLaatste update: 22:08

FC Twente heeft donderdagavond een 1-3 zege kunnen boeken op het Servische Cukaricki in de derde voorronde van de Conference League. Het was de eerste Europese wedstrijd van Twente in 2.899 dagen. Bij rust stonden de Tukkers al met 0-3 voor dankzij doelpunten van Daan Rots, Michel Vlap en Joshua Brenet. Daarna keerde het elftal van Ron Jans slecht terug uit de kleedkamer, waardoor Twente een terechte aansluitingstreffer van Stefan Kovac om de oren kreeg. Verder dan dat kwam het niet.

Jans begon donderdagavond in Belgrado met een basiselftal zonder al te veel verrassingen. Rots, doelpuntenmaker tijdens de 4-1 oefenzege van Twente op Bologna, mocht starten en werd verkozen boven Vaclav Cerný. Al binnen een minuut had Ricky van Wolfswinkel Twente op voorsprong kunnen zetten. De gelouterde spits werd alleen voor de keeper gezet door Gijs Smal, maar keeper Novak Micovic wist de bal uit zijn doel te houden. Na acht minuten kwam Twente alsnog op voorsprong dankzij een goede kopbal van Rots. Virgil Misidjan dribbelde vanaf de linkerflank naar binnen en gaf een indraaiende voorzet die door de 'kleine' Rots perfect werd verlengd in de verre hoek. Micovic was daardoor kansloos.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Ron Jans begint met weinig verrassingen aan Europees avontuur FC Twente

Vijf minuten later werd Cukaricki even gevaarlijk via Ibrahima Ndiaye, maar zijn halve omhaal belandde naast het doel van Lars Unnerstall. Hoewel Twente voor rust bij vlagen enorm slordig was, kon Vlap na een voorbereidende actie van wederom Misidjan na een half uur de 0-2 maken. De Fries schoof de bal beheerst in de rechterhoek. Vlak voor rust werd het nog mooier toen Van Wolfswinkel de mee opstomende Brenet perfect voor Micovic zette, waarna de rechtsback de Servische jeugdinternational gemakkelijk kon verschalken.

Na rust kwamen de Serviërs een stuk beter uit de kleedkamer. Al na vier minuten moest Unnerstall in actie komen. Hij wist met zijn voet de inzet van invaller Luka Adzic te keren. Adzic was in het verleden actief voor FC Emmen en PEC Zwolle en is sinds deze transferzomer actief voor Cukaricki. Na een uur spelen kreeg Twente alsnog een treffer om de oren, toen Kovac Unnerstall wist te passeren en de spanning enigszins terugbracht. Daarna werd Cukaricki bij vlagen nog gevaarlijk, maar wisten de Serviërs nauwelijks echt grote kansen te creëren.

Daardoor kunnen de vierhonderd meegereisde Twente-supporters met een overwinning in de koffer terugreizen naar Nederland, en lijkt Twente zich alvast op te kunnen maken voor een tweeluik tegen Fiorentina. De return tegen Cukaricki volgt volgende week donderdag om 19.00 uur in de Grolsch Veste.

 
Conference League
 
FC Twente
 
Ron Jans
 
Michel Vlap
 
Joshua Brenet

>
UEFA Europa Conference League
Cukaricki
1
3
FC Twente
Donderdag, 4 augustus 2022 om 20:00
Meer nieuws
   
13:16
13:16
Mark van Bommel overtuigt Belgische media na foutloze start met Antwerp
3
   
12:41
12:41
'Ten Hag en Manchester United identificeren alternatief voor Frenkie de Jong'
44
   
12:29
12:29
'Barcelona onderzoekt contract van Frenkie en dreigt nu met juridische stappen'
195
   
12:10
12:10
'Barcelona en Lionel Messi zijn al maanden in gesprek over een terugkeer'
47
   
11:41
11:41
Perez: 'Zeventien miljoen? Is dat bevestigd? Dat kan toch niet waar zijn!?'
104
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties