Schrijf een reactie...
Belangstelling neemt toe: Diemers heeft er nieuwe optie bij in de Eredivisie
Vrijdag, 5 augustus 2022 om 10:59 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 11:06

De belangstelling in Mark Diemers neemt alsmaar toe. De middenvelder van Feyenoord, die niet voorkomt in de plannen van trainer Arne Slot, heeft er met FC Emmen opnieuw een optie bij gekregen, weet 1908. Eerder meldde Fortuna Sittard zich al voor Diemers. Emmen is voornemens om de controleur te huren, daar zijn contract bij Feyenoord doorloopt tot volgend jaar zomer.

Diemers zit bij Feyenoord op een zijspoor en heeft van de clubleiding te horen gekregen dat hij mag vertrekken. Emmen hoopt zich met de routinier te versterken en heeft zich bij de entourage gemeld. Het is niet bekend of Diemers een overgang naar de promovendus zelf ook ziet zitten. Met Fortuna Sittard, de club waar Diemers tot dusver zijn meest succesvolle periode kende, hebben de Drentenaren een geduchte concurrent. Ook Vitesse en SC Cambuur zien de rechtspoot graag komen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In het afgelopen seizoen speelde de spelmaker nog op huurbasis voor Hannover 96 en die club wilde graag met hem door. Het kwam echter niet tot een akkoord en dus sloot Diemers weer aan bij de selectie van Feyenoord, dat hem twee jaar geleden nog voor een miljoen euro ophaalde bij Fortuna. Onder Arne Slot hoeft hij niet te rekenen op speeltijd en dus is een vertrek een logisch gevolg. In het seizoen 2020/21 kwam de middenvelder onder Dick Advocaat nog tot 38 officiële wedstrijden voor de Rotterdammers, maar daarin kon hij al geen onuitwisbare indruk achterlaten.

Diemers begon zijn loopbaan bij Cambuur, dat hem vervolgens verkocht aan FC Utrecht en nog een jaartje terug huurde. Na vier jaar in de Domstad besloot de spelmaker zijn heil te zoeken bij De Graafschap, waar hij écht doorbrak in het Nederlandse betaalde voetbal. Via Fortuna kwam Diemers uiteindelijk bij Feyenoord terecht. Diemers werd halverwege juni nog genoemd bij het Zwitserse Luzern, maar tot een transfer kwam het niet. Ook mogelijke nieuwe avonturen in Duitsland en Denemarken bleven uit.

 
FC Emmen
 
Feyenoord
 
Fortuna Sittard
 
Mark Diemers

Poll
Is Mark Diemers een versterking voor Fortuna Sittard?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Reacties