Schrijf een reactie...
Presentatie Jasper Cillessen opnieuw gecanceld; NEC zwijgt over reden
Vrijdag, 5 augustus 2022 om 12:50 • Jordi TomasowaLaatste update: 14:57

De presentatie van Jasper Cillessen bij NEC is voor de tweede keer uitgesteld. Dat meldt Omroep Gelderland. Volgens de regionale publieke omroep zwijgen de Nijmegenaren over de exacte reden, maar naar verluidt ligt zijn oude club Valencia dwars. Los Che zou op een hogere transfersom azen en de druk bij NEC hebben opgevoerd.

NEC wilde Cillessen eigenlijk donderdag al officieel presenteren als nieuwe aanwinst. De Nijmegenaren stelden de perspresentatie toen uit en dit is vrijdag opnieuw het geval. Het Algemeen Dagblad verwacht dat de transfersom voor de 33-jarige doelman, die al wel medisch is gekeurd, uiteindelijk rond de één miljoen euro zal liggen.

Meer: NEC moet vrezen voor afketsen van Cillessen-deal en wijst Locadia zelf af | NEC wil na Cillessen weer verrassen, maar baalt van ‘afwachtende houding’

NEC probeerde het papierwerk vrijdagochtend tevergeefs voor 12.00 uur rond te krijgen. De Eredivisionist had gehoopt Cillessen op tijd speelgerechtigd te krijgen, maar de sluitpost moet nu een streep zetten door een mogelijk debuut aanstaande zondag thuis tegen FC Twente. "Hij is er vandaag voor het eerst bij, maar het is niet gelukt om hem in te schrijven", vertelt trainer Rogier Meijer. "Maar mooi dat hij terugkomt naar deze club, terwijl hij op zo'n hoog niveau heeft gespeeld."

Met het WK in Qatar in aantocht zal het belangrijk zijn voor Cillessen om aan spelen toe te komen. De afgelopen twee jaar speelde de ex-keeper van onder meer Barcelona en Ajax slechts zeven interlands. Dat had deels met blessures en een coronabesmetting te maken, maar de doelman werd ook een aantal keer niet geselecteerd of opgesteld. Bij NEC lijkt Cillessen wel te kunnen rekenen op speeltijd, ondanks de aanwezigheid van Mattijs Branderhorst, die vorig seizoen de eerste man onder de lat in Nijmegen was en een prima indruk maakte.

 
Eredivisie
 
NEC
 
Ajax
 
Barcelona
 
Valencia

>
Eredivisie
NEC
0
1
FC Twente
Deze wedstrijd is gisteren gespeeld
Meer nieuws
   
12:10
12:10
'Barcelona en Lionel Messi zijn al maanden in gesprek over een terugkeer'
1
   
11:41
11:41
Perez: 'Zeventien miljoen? Is dat bevestigd? Dat kan toch niet waar zijn!?'
95
   
11:34
11:34
Voormalig cultspits van NAC levert vier jaar later bijna dertig miljoen euro op
3
   
11:24
11:24
'Huntelaar en Hamstra tonen geen enkele interesse meer in Ihattaren'
58
   
10:53
10:53
Ten Hag wil aanvallende opties vergroten en denkt terug aan FC Twente-tijd
77
Meer sportnieuws
Reacties