Schrijf een reactie...
Chelsea legt miljoenen neer en verzekert zich na transfersoap van Cucurella
Vrijdag, 5 augustus 2022 om 14:16 • Jordi TomasowaLaatste update: 14:28

Marc Cucurella vervolgt zijn loopbaan bij Chelsea, zo maken de Londenaren via de officiële kanalen bekend. The Blues betalen 65 miljoen euro exclusief zeven miljoen aan bonussen aan Brighton & Hove Albion. Cucurella tekent een contract tot medio 2028 op Stamford Bridge, terwijl Levi Colwill, een talent uit de jeugdopleiding van Chelsea, de omgekeerde weg bewandelt.

Cucurella leek lang op weg naar Manchester City, aangezien trainer Josep Guardiola zijn landgenoot hoog op het wensenlijstje had staan. Alles veranderde echter toen Chelsea zich meldde. De 24-jarige linksback was al gauw persoonlijk akkoord met de Londenaren en de onderhandelingen tussen Brighton en Chelsea verliepen ook voorspoedig, aangezien de club van trainer Thomas Tuchel bereid was om verder te gaan dan City. De deal is nu dus na een transfersoap alsnog rond. Brighton maakte donderdag via statement bekend geen akkoord bereikt te hebben met Chelsea, dat the Seagulls een dag later op de hak neemt door de komst van Cucurella middels een soortgelijk statement alsnog te bevestigen.

Meer: Opvallende wending: Brighton komt met statement op Twitter over Cucurella

De linksbenige Spanjaard werd opgeleid bij Barcelona en werd in de zomer van 2012 opgenomen in de cantera van los Azulgrana. Uiteindelijk bleef Cucurella tot medio 2020 bij Barcelona, waarna hij voor ruim elf miljoen euro verkocht werd aan Getafe. Een jaar later was Brighton al overtuigd van zijn kunnen en telde het achttien miljoen neer. Na één seizoen maakt de man met de weelderige haardos dus opnieuw een transfer.

Bij Chelsea zal Cucurella gaan concurreren met Marcos Alonso, als die tenminste op Stamford Bridge actief blijft. Barcelona zou naar verluidt interesse hebben in de ervaren Spanjaard. Cucurella, speelde vorig seizoen 38 wedstrijden in alle competities voor Brighton. Daarin trof hij één keer doel en gaf hij twee assists.

 
Premier League
 
Chelsea
 
Brighton & Hove Albion
 
Manchester City
 
Barcelona

Poll
Vind jij Marc Cucurella een versterking voor Chelsea?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Reacties