Schrijf een reactie...
Debuut Kuijt verloopt catastrofaal: 4-0 achter bij rust; Hans Kraay jr. schrikt
Vrijdag, 5 augustus 2022 om 21:03 • Mart van MourikLaatste update: 21:53

Het officiële debuut van Dirk Kuijt als trainer van ADO Den Haag dreigt uit te draaien op een fiasco. Halverwege het duel met Heracles Almelo in de Keuken Kampioen Divisie kijkt de ploeg van Kuijt aan tegen een 4-0 achterstand. Marko Vejinovic opende de score uit een vrije trap, waarna twee treffers van Samuel Armenteros en een doelpunt van Nikolai Laursen tot de ruststand leidden.

Heracles beleefde een absolute droomstart dankzij de teruggekeerde Marco Vejinovic, waarvan trainer John Lammers eerder al had aangegeven dat hij topfit is. Na drie minuten schoot de middenvelder een vrije trap op prachtige wijze achter doelman Hugo Wentges: 1-0. Een kwartier later werden de problemen voor de ploeg van Kuijt een stuk erger nadat de Hagenezen flink de fout in gingen tijdens de opbouw. De gelouterde Samuel Armenteros wist dat genadeloos af te straffen.

Meer: Dirk Kuijt verschijnt na keiharde nederlaag voor camera van ESPN | Armenteros en Vejinovic bezorgen Kuijt horrordebuut als hoofdtrainer ADO

Tien minuten later liet de Zweed alweer zijn tweede treffer noteren, toen hij een perfecte pass van Anas Ouahim met buitenkant links beheerst achter doelman Wentges wist te werken. De 4-0 kwam op naam van Laursen, die op aangeven van Emil Hansson zijn naam op het scorebord zette.

Hans Kraay jr. laat in de studio van ESPN weten enorm te schrikken van het optreden van ADO. "Wat doe je als je Kuijt bent? Je moet hopen dat de bus zo snel mogelijk vertrekt. Dit maken ze vandaag never nooit meer goed. Op het middenveld worden ze helemaal sufgetikt. Dit is een mega afgang zeg. Ongelooflijk knap van Heracles."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
ADO Den Haag
 
Marko Vejinovic
 
Nikolai Laursen
 
Dirk Kuijt

>
Eerste Divisie
Heracles Almelo
4
0
ADO Den Haag
Vrijdag, 5 augustus 2022 om 20:00
Meer nieuws
   
12:41
12:41
'Ten Hag en Manchester United identificeren alternatief voor Frenkie de Jong'
0
   
12:29
12:29
'Barcelona onderzoekt contract van Frenkie en dreigt nu met juridische stappen'
112
   
12:10
12:10
'Barcelona en Lionel Messi zijn al maanden in gesprek over een terugkeer'
37
   
11:41
11:41
Perez: 'Zeventien miljoen? Is dat bevestigd? Dat kan toch niet waar zijn!?'
103
   
11:34
11:34
Voormalig cultspits van NAC levert vier jaar later bijna dertig miljoen euro op
5
Meer sportnieuws
Reacties