'Barcelona en Lionel Messi zijn al maanden in gesprek over een terugkeer'
Maandag, 8 augustus 2022 om 12:10 • Guy HabetsLaatste update: 14:02

Lionel Messi en Barcelona zijn in gesprek over een hernieuwde samenwerking. Met dat nieuws pakt het Catalaanse televisiestation TV3 uit. De Argentijn zou enkele maanden geleden al met zijn oude club in contact zijn gekomen om een terugkeer in de zomer van 2023 te bespreken. Barcelona en voorzitter Joan Laporta hopen dat een comeback inderdaad te realiseren valt, om zo de 'schande' van het vertrek van Messi in 2021 uit te wissen.

Toen moest de Argentijnse ster vanwege financiële problemen in Camp Nou vertrekken en nam hij in tranen afscheid van zijn Barcelona. Twee jaar later kan het dus wellicht van een comeback gaan komen, aangezien het contract van Messi bij Paris Saint-Germain in de zomer van 2023 afloopt. TV3 schrijft dat de 35-jarige aanvaller nog steeds verliefd is op Barcelona en geen wrok koestert vanwege zijn vertrek. Sterker nog: Messi droomt ervan om zijn actieve loopbaan in Camp Nou af te sluiten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: ‘Nieuwe plannen moeten spanningen tussen Barça en PSG naar kookpunt tillen’ | PSG reageert op flirt van Barça met Lionel Messi en komt direct in actie

Eerder leek het er nog op dat de meervoudig Ballon d'Or-winnaar af wilde bouwen in de Major League Soccer, maar die plannen heeft Messi naar verluidt laten varen. Een terugkeer naar Barcelona is het enige dat hij nog op de planning heeft staan en dat klinkt los Azulgrana als muziek in de oren. Laporta en trainer Xavi zeiden eerder al dat ze graag zouden zien dat Messi terugkeert en daarnaast krijgt de Catalaanse club op die manier ook de kans om een eerder gemaakte afspraak met de clubtopscorer aller tijden goed te maken.

Messi moest in de coronacrisis namelijk salaris inleveren en als hij een contract voor twee jaar zou tekenen bij Barcelona, heeft de club de kans om het destijds ingehouden geld alsnog terug te betalen. Een hernieuwde samenwerking lijkt dus voor beide partijen gunstig. Bij Paris Saint-Germain heeft de Argentijnse ster nog niet zijn absolute topniveau kunnen laten zien, hoewel hij afgelopen weekend middels een fenomenale omhaal scoorde. In het hele vorige seizoen kwam Messi echter 'maar' tot zes competitietreffers.

 
LaLiga
 
Ligue 1
 
Barcelona
 
Paris Saint-Germain
 
Lionel Messi

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties