Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Japan
Japan
vs
Costa Rica
Costa Rica
Twijfels over geprezen Feyenoorder: 'Kan hij dit een heel seizoen?'
Donderdag, 6 oktober 2022 om 12:49 • Wessel AntesLaatste update: 15:23

Marciano Vink heeft twijfels of Sebastian Szymanski in staat is om een heel seizoen te presteren op 10 bij Feyenoord, zo zegt de analist in het programma Voetbalpraat op ESPN. De analist is fan van Szymanski als voetballer, maar vraagt zich af of de 23-jarige Pool constant kan leveren.

Mario Been zou bij Feyenoord altijd voor Szymanski kiezen in zijn meest ideale opstelling. "Ik zou dan toch Szymanski op 10 zetten, Dilrosun naar de zijkant en dan Wålemark op de andere flank. Idrissi en Jahanbakhsh hebben nog niet constant het gewenste niveau gebracht, daar zit nog te veel verschil in." Vink merkt op dat Feyenoord sinds het vertrek van Guus Til een hele andere invulling van de positie achter de spits heeft.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Je hebt hele andere type spelers nu", begint Vink zijn betoog. "Je had natuurlijk Til, waar ook nu van blijkt dat hij niet echt de beste voetballer is, maar die wel constant blijft gaan. Daarachter had je Aursnes die dat goed kon aansturen. Dan begrijp ik dat je op het gebied van intensiteit hebt ingeleverd. Je hebt nu een stuk creatievere spelers met Dilrosun en Szymanski." Over laatstgenoemde heeft Vink nog wat twijfels. "Ik vind het een prachtige voetballer, maar kan hij dit een heel seizoen laten zien bij Feyenoord?"

Been stelt dat het tot dusver een beetje wisselvallig is bij Szymanski. "Per wedstrijd is het verschillend. Tijdens de eerste wedstrijd tegen Vitesse (2-5 winst, red.) was het oké. Hij maakte een geweldige goal tegen Go Ahead (3-4 winst, red), maar daar tussenin zaten ook wedstrijden waarin je te weinig zag van hem." Vink concludeert dat vastigheid wel nodig is bij Feyenoord. "Je wil een nummer 10 hebben waarvan je weet dat je met hem de komende wedstrijden kunt gaan spelen."

Donderdagavond trapt Feyenoord hoogstwaarschijnlijk zonder Szymanski af tegen FC Midtjylland. Het Algemeen Dagblad verwacht dat Javairô Dilrosun wederom de voorkeur krijgt als nummer 10. Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi blijven staan op de flanken. Lutsharel Geertruida start hoogstwaarschijnlijk wel in de basis, wat ten koste gaat van Marcus Pedersen. De aftrap tussen FC Midtjylland en Feyenoord zal om 21.00 uur worden genomen in de MCH Arena in Herning.

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Sebastian Szymanski
 
Javairo Dilrosun
 
Guus Til

>
UEFA Europa League
FC Midtjylland
2
2
Feyenoord
Donderdag, 6 oktober 2022 om 21:00
Poll
Sebastian Szymanski is de beste nummer 10 van Feyenoord.
Eens
Oneens
Meer nieuws
   
00:30
00:30
UniBoost: een odd van 50.00 voor een zege van Oranje op Qatar!
0
   
23:33
23:33
Eden Hazard vol ongeloof na vraag van Egyptische journalist over gewicht
14
   
23:11
23:11
Derksen: 'Hij is altijd boos, maar ik zou hem eerder inzetten dan Simons'
29
   
22:32
22:32
WK-blog: Messi slaat toe en houdt WK-droom van Argentinië levend
58
   
22:29
22:29
Het WK van 2022: het programma, alle uitslagen en de standen
30
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties