Schrijf een reactie...
Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Japan
Japan
vs
Costa Rica
Costa Rica
Van Gaal reageert op vraag over speelminuten Memphis tegen Ecuador
Donderdag, 24 november 2022 om 13:53 • Wessel AntesLaatste update: 13:56

Louis van Gaal wil nog niet zeggen of Memphis Depay vrijdag start tegen Ecuador. De 28-jarige aanvaller van Barcelona was tegen Senegal goed voor 29 speelminuten, maar zal tegen de Zuid-Amerikanen hoogstwaarschijnlijk langer in actie komen. Tijdens de persconferentie werd echter niet duidelijk of dat vanaf het startsignaal zal zijn.

Op de vraag of Memphis tegen Ecuador wel kan starten, omdat hij waarschijnlijk fit genoeg is voor minimaal een helft, wil Van Gaal niets zeggen. "Dat is eigenlijk een vraag die ik nu nog niet kan beantwoorden, maar wel na de wedstrijd. Het spijt mij, maar ik ga mijn kaarten niet opengooien. Als ik ga vertellen wie er start en wie niet, laat ik mensen naar mijn kaarten kijken. Ik weet ook niet of (Enner, red.) Valencia speelt of niet, dat scheelt een slok op een borrel."

Meer: Kenneth Perez wil één Oranjeklant niet meer terugzien in de basis | Van Gaal looft nieuw oogappeltje: ‘Hij kan de ster van het WK worden’

Memphis heeft in Amsterdam individueel toegewerkt naar het WK, maar traint in Qatar wel gewoon met de groep mee. Van Gaal geeft daarom een inkijk in het proces. "We hebben Memphis altijd in de partijvormen meegenomen, voor de ongecontroleerde bewegingen. We gaan nu naar de volgende stap. Dat is 45 minuten. Met zo'n blessure is het altijd lastig, wanneer kun je beginnen? We hebben data en na vergelijkingen komen we tot het besluit wanneer hij negentig minuten zal gaan spelen."

Tot slot noemt Van Gaal zijn sterspeler als een van zijn grootste troeven tijdens een vergelijking met zijn selectie van 2014. "De gemiddelde kwaliteit bij ons is hoger dan in 2014. Dan heb ik het niet over de grote spelers die er toen waren van het hoogste niveau, Memphis en Frenkie de Jong tikken dat misschien aan. Dat moeten ze nog wel bewijzen overigens." Toch ziet hij genoeg individuele kwaliteiten die het verschil kunnen maken bij het huidige Oranje. "Als Memphis, Bergwijn of Gakpo dat niveau aantikken... Ze hebben het vermogen, maar we gaan het zien. Ik hoop dat ze me blij gaan verrassen."

 
Wereldkampioenschappen
 
Nederland
 
Barcelona
 
Ecuador
 
Memphis Depay

>
World Cup
Nederland
1
1
Ecuador
Deze wedstrijd is eergisteren gespeeld
Meer nieuws
   
00:30
00:30
UniBoost: een odd van 50.00 voor een zege van Oranje op Qatar!
0
   
23:33
23:33
Eden Hazard vol ongeloof na vraag van Egyptische journalist over gewicht
14
   
23:11
23:11
Derksen: 'Hij is altijd boos, maar ik zou hem eerder inzetten dan Simons'
29
   
22:32
22:32
WK-blog: Messi slaat toe en houdt WK-droom van Argentinië levend
58
   
22:29
22:29
Het WK van 2022: het programma, alle uitslagen en de standen
30
Meer sportnieuws
Reacties