Jayden Oosterwolde verlaat club van Buffon en maakt droomtransfer
Maandag, 30 januari 2023 om 15:25 • Davey de LaatLaatste update: 15:27

Jayden Oosterwolde mag zich definitief speler van Fenerbahçe noemen. Dat bevestigt de Turkse club via de officiële kanalen. De vleugelverdediger uit Zwolle verlaat Parma, dat een bedrag van 6,5 miljoen euro voor hem ontvangt. Dit bedrag kan middels bonussen nog oplopen tot acht miljoen euro. Oosterwolde tekent in Istanbul een contract tot medio 2027.

Eerder deze maand werd een bod van 5,5 miljoen euro op Oosterwolde nog geweigerd, maar Parma is met het verhoogde aanbod wel akkoord gegaan. De vleugelverdediger gaf eerder in een interview met Voetbalzone al aan dat er veel interesse in hem was. Southampton, Augsburg en een aantal clubs uit de Serie A lonkten naar zijn diensten, maar het is dus Fenerbahçe geworden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Oosterwolde doorliep de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo. De verdediger kreeg vervolgens aanbiedingen van beide clubs en koos voor Twente. Hij maakte in september 2020 zijn debuut in de Grolsch Veste. Vorig jaar werd hij door Twente verhuurd aan Parma. De Italiaanse club bedong tevens een optie tot koop, die een halfjaar later verplicht werd gelicht. Dat leverde de Tukkers zo'n drie miljoen euro op.

Opvallend is dat Heracles een deel van het doorverkooppercentage ontvangt dat Twente heeft bedongen, aangezien Oosterwolde in de gedeelde jeugdopleiding actief was. De linksback kwam echter nooit in actie voor de club uit Almelo. Het zou in totaal om enkele tonnen gaan. Oosterwolde is de vierde winteraankoop van Fenerbahçe, dat momenteel tweede staat in de Turkse Süper Lig. Eerder deze transferperiode werd Bruma middels een verplichte optie tot koop overgenomen van PSV en versterkten de Gele Kanaries zich met Samet Akaydin en Eyüp Akcan.

 
Serie A
 
Spor Toto Süper Lig
 
Parma
 
Fenerbahçe
 
Jayden Oosterwolde

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties