Koopmeiners schiet Atalanta naar EL met hattrick, waaronder schot van 60 meter

Koopmeiners, die samen met Marten de Roon in de basis startte, opende in de twaalfde minuut op atypische wijze de score. Eerstgenoemde stond opgesteld als aanvallende middenvelder en kopte een voorzet van Joakim Maehle binnen: 1-0. Op slag van rust tekende de voormalig AZ'er voor zijn tweede van de avond. Michele Di Gregorio keerde het eerste schot van Koopmeiners, die de doelman in de rebound ijzig kalm omspeelde: 2-0. Monza, dat al ruimschoots veilig was, deed zes minuten na rust iets terug via Andrea Colpani, die de bal van achttien meter schitterend in de kruising plaatste. De middenvelder komt uit de jeugd bij Atalanta en weigerde uitbundig te juichen.

Na ruim een uur kreeg Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini voor de zoveelste keer rood vanwege aanmerkingen op de leiding. In de zeventigste minuut volgde een nieuwe rode kaart, deze keer voor Monza-middenvelder Marlon. De invaller stond koud een minuut in het veld toen hij bij een loopactie een slaande beweging maakte naar zijn tegenstander. Atalanta liep vervolgens snel weg. Koopmeiners bracht laag voor, waarna Rasmus Højlund binnengleed: 3-1.

Koopmeiners voltooide in de 79ste minuut op fabelachtige wijze zijn hattrick. De middenvelder kwam aan de zijlijn in balbezit en zag Di Gregorio ver voor zijn doel staan. Koopmeiners verraste de Monza-goalie met een fantastisch schot van zestig meter: 4-1. Het bleef doelpunten regenen in Bergamo, waar Monza binnen twee minuten op 4-2 kwam. Het was Andrea Petagna die een voorzet van Nicolò Rovella intikte. Het slotakkoord was in blessuretijd voor Luis Muriel, die na een assist van Ademola Lookman recht voor het doel simpel kon binnenschieten: 5-2.