Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Aandeelhouders voelen zich misleid door Van der Sar in affaire-Overmars

Laatste update:

De VEB zet grote vraagtekens bij de handelwijze van de clubleiding en wil antwoord op liefst zeventien vragen omtrent de gang van zaken rond Overmars. Op vrijdag 28 januari vond bij Ajax de Buitengewone Algemene Vergadering Aandeelhouders plaats. Daar tekende de vorige week vertrokken Overmars officieel een nieuw contract bij Ajax, waarmee hij een tekenpremie van 1,25 miljoen euro opstreek. Op dat moment hadden Van der Sar en de rvc dus al 'signalen' over het wangedrag van Overmars. Toch werd er met geen woord over gerept op de aandeelhoudersvergadering, waar de VEB verbolgen over is.

Van der Sar legde zondag uit waarom er niets aan de beleggers werd verteld. "Het was vlak voor 28 januari en betrof geluiden", zei de directeur. "Wij wilden dat eerst onderzoeken alvorens hier ruchtbaarheid aan te geven of de verlenging uit te stellen. Pas later kregen wij een breder beeld van de gedragingen en is er gehandeld." De VEB neemt daar echter geen genoegen mee en vraagt in de brief: "Bent u het met de VEB eens dat Ajax-aandeelhouders in het bijzonder en het (beleggend) publiek in het algemeen zijn misleid door tijdens de herbenoeming van Overmars in de vergadering van 28 januari met geen woord te reppen over de toen al ontvangen signalen?"

De VEB wil ook weten of de tekenpremie van 1,25 miljoen euro door Ajax teruggevorderd gaat worden bij Overmars. Ook bestaat onduidelijkheid over wat het 'vertrek' van de directeur precies inhoudt. "Wat is op dit moment de arbeidsrechtelijke relatie tussen Ajax en Overmars?", vraagt de VEB. "Is de arbeidsovereenkomst beëindigd en is er op enige wijze sprake van een beëindigingsvergoeding?"

Meer nieuws

'Slot raakt direct een van zijn Nederlandse spelers kwijt bij Liverpool'
3
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Ajax en Feyenoord in strijd verwikkeld om aanvaller van Chelsea
16
'Ajax en PSV zetten zich schrap: United en Bayern jagen op zelfde target'
3
Sleutelspeler kan Manchester City verrassend genoeg verlaten in de zomer
3
'PSG zorgt doelbewust dat PSV vele miljoenen misloopt voor Xavi Simons'
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties