Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Aanhangers van Lionel Messi reageren boos op tweet Ajax: 'Verwijder dit'

Laatste update:

Sommige supporters van Messi, die stellen dat Ajax de tweet moet verwijderen, claimen dat de club oefenwedstrijden meetelt en dat Messi in 2011, inclusief vriendschappelijke wedstrijden, 40 assists gegeven zou hebben. Tadic gaf een assist in de oefenwedstrijd tegen Leeds United (4-0 zege op 4 augustus). Maar er zijn ook andere argumenten in te brengen tegen de statistiek van Tadic. Zo schrijven sommige statistiekenwebsites een assist bij als een eigen doelpunt wordt gemaakt uit de voorzet van de betreffende speler. Dat gebeurde bijvoorbeeld tijdens Ajax - Borussia Dortmund (eigen doelpunt Marco Reus) en Feyenoord - Ajax (eigen doelpunt Marcos Senesi).

Opta, misschien wel het bekendste statistiekenbureau, kent bij eigen doelpunten géén assist toe. Ook een speler een vrije trap of penalty verdient, doordat hij een handsbal van de tegenstander inleidt of doordat een overtreding op hem wordt gemaakt, krijgt hij geen assist toegekend. Wel wordt een assist bijgeschreven als een speler een ploeggenoot uitzoekt, de bal van richting wordt veranderd en vervolgens toch bij de ploeggenoot belandt. Dan moet worden vastgesteld dat de bal 'waarschijnlijk' ook zonder de aanraking terecht zou zijn gekomen bij de ploeggenoot.

Voetbalzone hanteert doorgaans de gegevens van Opta als het aankomt op wedstrijdstatistieken. Volgens de telling van Opta gaf Tadic in het jaar 2021 in totaal 35 assists: 25 in de Eredivisie, 2 in de Europa League, 1 in de Champions League, 1 in de TOTO KNVB Beker en 6 in WK-kwalificatiewedstrijden voor Servië. Voor Messi stokte de teller in 2011 op 28 assists: 16 in LaLiga, 5 in de Champions League, 2 in de Supercopa, 1 op het WK voor clubteams, 1 in de UEFA Supercup en 3 op de Copa América, namens Argentinië. Opta had in 2011 nog geen gegevens van Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiewedstrijden, maar andere bronnen kennen Messi daarvoor één assist toe. In vriendschappelijke interlands worden Messi door andere bronnen vijf assists toegekend, waardoor zijn totaal ook op 35 zou komen.

Meer nieuws

De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
1
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
92
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
10
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
126

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties